Caroline Hedberg

Andra veckan med Growthkalendern – här är kunskapsluckorna som vi har öppnat

bloggartikel--growthkalendern-1

Growthkalendern hjälper dig att snabbt komma igång med att skapa tillväxt. Varje dag fram till julafton delar vi med oss av 24 användbara tips på olika metoder och verktyg för att enkelt skapa tillväxt. Här summerar vi andra veckans kunskapsluckorna.

Lucka 8: In och lyssna på Growthpodden! Våra growthexperter och branschledare delar tankesätt, arbetssätt och framgångar. Den finns där poddar finns!

Lucka 9: Dela med dig av dina insikter, även om resultatet inte gav önskat resultat. Det viktigaste är att vi hela tiden lär oss genom att göra små misstag. Så vi slipper göra stora misstag och förlora massa pengar.

Lucka 10: Tillväxttrappan - Steg 2 - Aktivering. I aktiveringssteget mäter du hur många som är aktiva varje dag (DAU), hur många som är aktiva varje månad (MAU) och hur ration är mellan dagliga och månatliga användare (DAU/MAU) för att se hur engagerade användarna är.

tillvaxttrappan-aktivering-1520x760

Lucka 11: 71% upplever irritation när tjänster upplevs icke personaliserade. (Källa: Segment - The 2017 State of Personalization Report.) Varje kund förväntar sig relevant och personaliserat innehåll. Kunderna vet att vi vet massor om deras beteenden. Så se till att varje kund får erbjudanden som just den är intresserade av. I morgon ger vi ett exempel!

Lucka 12: Använd Smartly för att skapa dynamiska facebookannonser. Skapa en så relevant annons som möjligt genom att göra ett spreadsheet med ex 300 orter som smartly får läsa av. Istället för att göra 300 annonser, gör du endast en annons, som Smartly sedan riktar till 300 olika orter.

Lucka 13: Ge så många bra insikter som möjligt till de som fattar beslut — för att kunna påverka tillväxten och lönsamheten. För att lyckas med det, använd dig av en metod som kallas Stakeholder mapping.

Lucka 14: En North Star Metric ska man kunna följa och påverka varje dag. Vad är en North Star Metric? En North Star Metric (NSM) ska mäta organisationens kärnvärde som gör kunderna till just kunder. Airbnbs NSM är antal bokade nätter.Facebooks NSM är Daily Active Users.

Allt det här på bara sju dagar, men kalenden fortsätter. 😁 Följ den på Instagram i våra Instagram Stories.