Pelle Sten

Ännu ett toppenår för Rebel & Bird närmar sig sitt slut. Nu ser vi fram emot att öka farten ännu mer under 2019.

lanseringar-2018

2018 har varit ett fartfyllt år. Vi är nu dubbelt så många som arbetar på Rebel & Bird, och vi har arbetat med stora, inspirerande kunder som till exempel Yoga Girl, Parks and Resorts, Filmstaden och Öresundskraft.

I mars firade vi när SF.se utsågs till årets bästa underhållningssajt. Vi har jobbat med Filmstadens digitala transformation under många år nu och det arbetet fortsatte under hela året, och kommer fortsätta under 2019.

När Instagramfenomenet Yoga Girl behövde en ny sajt vände de sig till oss och i oktober lanserade vi resultatet – en social hub för yogaintresserade.

En annan stor kund är Postkodlotteriet där vi bland annat har arbetat med UX och utvecklat churnflöde, nya kampanjsidor och nytt köpflöde. Resultatet är att fler kunder är digitalt aktiva och konverteringen är högre.

kunskapsdelning

För Rebel & Bird är det viktigt att dela med oss av våra kunskaper och erfarenheter. Under sommaren deltog vi, för tredje gången i initiativet #SthlmOp där elever från Stockholms gymnasieskolor löste utmaningar från staden.
I augusti drog vi igång vårt nya traineeprogram Rebel & Academy. Ett program där nyutbildade jobbar på Rebel & Bird med riktiga uppdrag samtidigt som de får en mentor och deltar i ett utbildningsprogram. Vår Growth Lead Jasmin Yaya, som också är ordförande i programstyrelsen för Digital Data Strategist-programmet på Hyper Island, åkte bland annat till Singapore för att hålla i workshops och föreläsningar men kunskapsdelade även på närmare håll. Under hösten föreläste hon till exempel för 200 butikers expansionschefer på Retail Open House Summit. Temat var hur framtidens fysiska butiker kommer att fungera.

Under året drog vi igång en egen podd - Growthpodden. Jasmin Yaya och Joni Lindgren håller i podden och nästa år kommer du kunna ta del av mycket mer kunskap den vägen. I Growthpodden diskuteras tech, growth, ledarskap, trender, nyheter och framtiden med branschexperter på Rebel & Bird och andra bolag. Du kan även ta del av användbara verktyg och praktiska erfarenheter från folk som arbetar med growth i mejlen – prenumerera på Tre torsdagstips av vår researcher Pelle Sten.

v-lg-renhet

Under året har vi skänkt 260 100 kronor till olika välgörenheter. Vi är väldigt stolta att bland annat ha stöttat verksamheten hos Suicide Zero, Swim of Hope och Movember Foundation via The Distinguished Gentleman’s Ride.

konferenser

Något vi som jobbar på Rebel & Bird uppskattar är vårt utbildningsbidrag. Några av oss valde att åka till Berlin och gå en kurs i PWA och AMP hos Google, andra åkte till Microsoft Ignite i Orlando, ett annat gäng drog till Nordic.design här i Stockholm. Dessutom blev det bland annat kurser i digital marknadsföring på Hyper Island, utveckling hos Tjejer kodar, hjälp av en retorikcoach, mentorskap och mycket annat.

paris

Men allt är inte arbete. Roligast under året var nog när hela kontoret drog till Disneyland i Paris och användartestade nöjesfältet.

Annat som hände utanför kontoret var att Göran och Daniel tävlade i Ironman Kalmar och att Pelle vann Mästarbilden 2018 i Fotosidan Magasin.

svullo

Som vanligt har vi hållit våra traditionsenliga tester av semlor (Bröd & Salt vann!) och kanelbullar (K-märkt Patisserie & Bageri vann!). I år lade vi dessutom till chips och dipp på listan över testobjekt.

Att det har regnat kaffe genom taket – två gånger – kanske vi ska tala tyst om.