Pelle Sten

Axel Hammarbäck klarar sig inte utan sin ritplatta

Hej Axel Hammarbäck, growth designer på Rebel & Bird!

Vilka var dina tre viktigaste verktyg förra året?

– Ouff, bara tre? Papper och penna, utan tvekan. Mellanmjölkssvarar även Photoshop (men har lovat min kollega Magnus att ge Sketch en ärlig chans detta år). Slutligen skulle jag känna mig handikappad utan min eviga trotjänare Wacom-plattan. Bubblare: ”Get shit done”-listan.

Vilken eller vilka konferenser ser du mest fram emot i år?

OFFF i Barcelona ser ut att ha den perfekta ration mellan att vara helt bananas och otroligt inspirerande. XOXO i Portland, Oregon likaså.

Största kulturupplevelsen senaste 12 månaderna?

– Efter att jag under ett par dygn med för lite sömn sträckkollat fantastiska Netflix-dokumentärserien ”Making a murderer” känns det nära till hands att svara det. Annars var den konstigaste kulturupplevelsen att jag inledde min statistkarriär i våras då jag halkade in som ”muzungu friend #2” i en den ugandiska dancehall-artisten Tim Lastborns musikvideo till hans nya monsterhit ”Give me your number”.

Väljer du pest eller kolera? Att under 2016 bara använda typsnittet Lobster eller att bara använda årets färg enligt Pantone (Rose Quartz och Serenity)?

– Nej, skämt åsido – inflationen som gått i användandet av Lobster de senaste åren får den som råder i Zimbabwe att verka som vettig penningpolitik. Rose Quarts och Serenity är ju dessutom en rätt härlig kombination.