Axel Hammarbäck

Axels topp fem Lorem Ipsum-generatorer

Disclaimer: Jag vill börja med att säga att jag tycker lorem ipsum är skit. Eller, så här – text är en central del av användarupplevelsen. Att som UX:are därför visa upp design med text ur lorem ipsum-generatorer är ett slappt, men märkligt nog vida accepterat, sätt att planka förbi en vital del av hemsides- eller app-skapande. Jag skulle kunna mala på, men Per Axbom har sagt det bättre.

Med det sagt – här är, utan inbördes ordning, mina fem favorit-lorem ipsum-generatorer! (Sett ur rolighetssynpunkt snarare än hur användbara de faktiskt är)


1. Ladle rat rotten hum
Ladla rat rotten hum
Det här är inte så mycket en lorem ipsum-generator som ett lingvistiskt experiment av franske professorn H. L. Chace, som ville visa sina studenter vikten av ords intonation – och därför skrev om Rödluvan med generisk “gibberish”-engelska. Läs den högt och applicera en nypa uttals-tolerans.


2. Gangsta Ipsum
Gangsta Ipsum
Såvida du inte har fått det ärofyllda uppdraget att ta fram Snoop’s nya hemsida är detta snarare ett litet småskratt än ett användbart verktyg som kommer få dina kunder att fälla en tår av häpnad när de ser dina mockup:er.


3. Hipster Ipsum
Hipster Ipsum
Passa på att använda den innan den blir för mainstream.


4. Bluth Ipsum
Bluth Ipsum
En hommage med orelaterade citat från Arrested Development – mycket möjligt den bästa komediserien som gjorts.


5. Corporate Ipsum
Corporate Ipsum
Not sure if Lorem Ipsum or


Vad tycker ni? Någon som saknas?