Teamet bakom Parks and Resorts

Lär känna några från teamet som ligger bakom succén för Parks and Resorts webbplatser

Skriven av Matilda Johansson

Samarbetet mellan Rebel and Bird och Parks and Resorts har pågått i snart tre år. I denna intervju får ni veta vad teamet arbetar med just nu och vilka roller och ansvar de har.


Sedan 2018 utvecklar Rebel and Bird alla Parks and Resorts nöjesparkers webbplatser. Just nu arbetar vi med att säkerställa smidiga och säkra entréer till parkerna genom digitala biljetter för att förebygga långa köer och trängsel. Vi arbetar med Mina sidor-upplevelsen och alla funktioner kopplat till det, exempelvis scanna QR-kod i entrén, boka/avboka besök helt digitalt och skapa profil för att kunna logga in och registrera sig. Allt för att skapa den bästa kundupplevelsen för parkbesökarna. 

Vid starten av samarbetet hade Rebel and Bird flera idéer kring hur vi kan digitalisera parkupplevelser och hur vi kan bygga denna typ av webbplatser på ett kostnadseffektivt sätt. Tillsammans med Parks and Resorts har vi nu lanserat fem webbplatser. Den funktion som fått störst genomslag är den som möjliggör att boka tid och datum för entrébiljetter. Vi har från start byggt flexibelt, vilket har möjliggjort att vi kan anpassa lösningarna snabbt.

Kolmårdens webbplats har vunnit ett flertal priser, 2020 utnämndes den till Sveriges bästa webbplats inom turism, samt till en av Sveriges 100 bästa sajter och 2019 prisades den med Svenska Designpriset. Dessutom nominerades Gröna Lunds webbplats till Svenska Designpriset 2020.

Vilka är då personerna från Rebel and Bird som arbetar med Parks and Resorts? 


OSKAR - DESIGN

Oskar Westö

Hur arbetade ni fram designen för Parks and Resorts webbplatser?

- Vi började med att besöka alla deras nöjesparker för att få en djupare inblick i deras verksamhet. Designen vi arbetade fram skulle utgå från behovet hos respektive park och deras gäster.  När vi tog fram design för Gröna Lunds webbplats satt vi på deras kontor på Gröna Lund. Vi fick hela upplevelsen av skriken från attraktionerna genom fönstret och vi provåkte karuseller på rasterna för att komma så nära kärnan av Parks upplevelser som möjligt. 

Den tekniska plattformen är den samma för alla parker. Därför gick en stor del av arbetet ut på att sätta sig in i vad som gör varje parkupplevelse unik, och sedan översätta det i en lättnavigerad och tydlig, men samtidigt rolig, digital upplevelse. Användarupplevelsen börjar redan när man är inne på webben för att köpa biljetterna. Vårt mål med projektet var både att göra det grundläggande i biljettköp enkelt och tydligt, men även att utveckla den digitala plattformen så att den kan fungera som ett stöd under själva besöket i parken. Vad är det bästa med din roll?

- Det bästa är att jag får sätta mig in i så många personers vardag och upplevelser för att bygga en bra och funktionell webbplats. För att kunna designa något bra måste jag förstå hur behovet ser ut, både hos vår kund, och hos parkbesökarna. 

På vilket sätt har du bidragit till produkten? 

- Jag har bidragit till att leverera lättnavigerade sidor, att användarna hittar det de behöver snabbt. Samtidigt har vi jobbat hårt för att det ska vara lekfullt, roligt och överraskande. 

Vad är det bästa med att arbeta med Parks-projektet?

- Vi jobbar som ett gemensamt team, med en gemensam vision. Vi på Rebel and Bird känner verkligen att vi är del av Parks gäng och vi känner oss som en viktig del av att leverera bästa möjliga parkupplevelser till alla gäster. 

Vad gör du när du inte jobbar? 

- Just nu tar jag mest hand om en liten bebis, men när möjligheterna ges försöker jag att klämma in lite fotograferande.


ROBERT - FRONT- OCH BACKENDUTVECKLARE 


Robert Lundeqvist

Robert arbetar med både front- och backendutveckling. I egenskap av att ha varit med i projektet längst tid har han bra koll på både tekniken och kunden. Han har övergripande ansvar för webbplatserna och alla backendkopplingar som relaterar till dem. Då det diskuteras lösningsförslag är Robert med för att reda ut eventuella hinder etc. 

Vad gör du om dagarna i projektet för Parks and Resorts?

- Just nu är det fullt fokus på att förbereda att rulla ut Mina sidor på parkernas webbplatser på ett enhetligt sätt. Jag paketerar Mina sidor för alla webbplatser, vilket är jättekul.

På vilket sätt bidrar du till produkten och teamet?

- Jag har en långsiktighet i mitt sätt att tänka och arbeta. Jag ser till att vi bygger på ett sätt som är hållbart och att vi bygger skalbart, att alla webbplatserna kan nyttja samma funktioner. Det ska vara lätt att flytta en funktion från en webbplats till en annan. Vi tänker optimering hela tiden för att vara ansvarsfulla med det vi producerar. Vi vill göra något meningsfullt för kunden. 

Vad är det bästa med din roll?

- Det är kul att den är så bred eftersom att jag är nyfiken på så mycket. Allt från användbarhet, front- och backend, arkitektur till analys och optimering. Jag gillar att kunna härja lite i alla syltburkar. 

Vad gör du när du inte jobbar?

- Jag lagar väldigt mycket mat. I somras köpte jag en gasolgrill och den har gått varm, bokstavligt talat. Jag tillagar mycket viltkött då min pappa är jägare, men jag har också behövt lära mig att tillaga olika typer av allergianpassad kost. Man lär sig massa nytt när man tvingas att klura lite. Precis som med programmering!


JOHAN - FRONTENDUTVECKLARE


Johan Tinglöf

Johan är frontendutvecklare och har arbetat med Parks and Resort sedan början av 2019. Han tar beslut om frontendarkitektur och filar på nya lösningar när kunden kommer med önskemål. I hans roll ingår bland annat att uppdatera befintlig funktionalitet på daglig basis. 

Vad arbetar du med om dagarna?

- Jag bygger funktionalitet och utseende på de olika webbarna och ger lite extra kärlek till känslan och animationerna. Just nu fokuserar jag framförallt på Mina sidor för att ge den en mer app-ig känsla jämfört med resten av webbplatsen. 

Vad är det roligaste med att jobba med Parks and Resorts?

- Det är väldigt roligt att jobba med höga ambitioner och önskemål. Denna kund har ett välkänt varumärke och en spännande verksamhet med många kunder. Det innebär att det vi bygger kommer att användas av många människor. Därför är det extra viktigt att allt görs med hög kvalité.

På vilket sätt bidrar du till produkten?

- Jag gillar att bolla och driva idéer tillsammans med teamet för att komma fram till bättre lösningar. Att komma på bästa lösningen själv går inte. Det är då vi jobbar tillsammans som ett team som vi landar i bästa möjliga lösningar och leveranser. 

Vad gör du när du inte jobbar?

- Jag gillar att hänga i naturen, spela schack och datorspel. När vi är på kontoret och jobbar brukar jag vara den som uppmuntrar kollegorna till att ta pauser med andningsövningar. 


MAX - FRONTENDUTVECKLARE 


Max Sundberg

Max är frontendutvecklare och har jobbat i projektet sedan slutet av 2020. För stunden utvecklar han nya funktioner på Mina sidor för alla parker.  Som frontendutvecklare skapar han det funktionella som användarna kan se. Han bygger lagret mellan design och backend. 

Vad gör du om dagarna Max?

- Just nu arbetar jag med att utveckla det nya registreringsflödet för att kunna ge bort årskort till parkerna, samt funktionen kring att lägga till vänner på Mina sidor. Framöver ska det vara möjligt att boka tid och entré även åt sina vänner.  Den senaste releasen vi gjorde var en integration och styling av en chattbot, för frågor och svar, som styrs mot alla parkernas olika sidor. 

Vad är det bästa med din roll?

- Att jag får vara oerhört kreativ och att jag utmanas och lär mig nya saker varje dag.  Jag tycker om när det är fart i projekten och när vi utmanas till att tänka i nya banor, det passar mig perfekt. Mitt team är toppen. Alla är otroligt stöttande och kompetenta. Både teamet på Rebel and Bird och våra kundkollegor på Parks and Resorts. 

Vad gör du när du inte jobbar?

- Spelar trummor och lagar mat. Jag är en före detta kökschef som blev vegan för ett år sedan. Nu har jag börjat producera egen seitan, ett glutenbaserat köttsubstitut. Som kock är det kul att jobba med något helt nytt! 

Läs mer om vad vi har gjort för Parks and Resorts.