Caroline Hedberg

Cristoffer åker motorcykel för månadens välgörenhet Movember Foundation

cristoffer_m-nadensv-lg-ranhet

Månadens välgörenhet går till Movember Foundation via vår utvecklare Cristoffer Carlberg och The Distinguished Gentleman’s Ride. Den 30 september kommer han tillsammans med över 120 000 andra motorcykelälskare i drygt 650 städer världen över köra sina motorcyklar för att öka medvetenheten om prostatacancer och mäns psykiska hälsa.

The Distinguished Gentleman’s Ride är ett event som vem som helst runt om i världen kan delta i. Temat är old school och man klär upp sig stiligt och kör sina gamla motorcyklar runt om i stan, samma datum gäller för alla städer världen över. Alla som anmäler sig till eventet får en egen insamlingssida på nätet som alla kan besöka och hjälpa till att samla in pengar.

Cristoffer har kört motorcykel i tre år och har haft intresset redan sedan han var fem år. Han hittade sin motorcykel ute på en ö i en lada ute i Luleås skärgård förra året. Sedan dess har han renoverat den med hjärta och själ under hela vintern för att nu i sommar kunna åka runt i stil.

cristoffers-hoj

Hela renoveringsprojektet dokumenterades på Instagram.

Varför deltar du i The Distinguished Gentleman’s Ride?
– Dels för att det är ett roligt event, men också för att det är roligt att träffa andra som har liknande intresse. Detta samtidigt som vi bidrar till något väldigt viktigt och gör en god sak, kan ju inte bli bättre. Vi är ett litet gäng kompisar från samma garage som klär upp oss och åker våra fina motorcyklar, det ska bli jättekul, berättar Cristoffer.

Vill du hjälpa Cristoffer att samla in pengar till Movember Foundation, ge ditt bidrag här.