Peter Blom

Därför valde digitaliserad.nu Slack som mötesplats

Region Halland finns sedan en kort tid tillbaks en av Sveriges skarpaste digitala hjärnor – Joel Sandén. Grattis Halland säger vi!

Joel lanserade förra veckan Slack-servern digitaliserad.nu som lockar medlemmar från Sveriges digitala grädda. Satsningen är en del av ett större digitaliseringsarbete, och innehåller också en webbplats med guider. Vi fångade Joel för att höra tankarna bakom initiativet.

Vad fick dig att starta digitaliserad.nu?

– Som med alla bra idéer var det ett infall. Efter att ha turnerat runt i Halland ett tag och pratat digitalisering för kommuner, regionen och ett antal bolag så märkte jag att just digitalisering är ett värdelöst ämne. För personer som inte är inne i denna branschen blir det för abstrakt, för mycket framtid och framför allt för mycket IT. Målet med digitaliserad.nu är att ta ner det till en mer konkret nivå och fokusera på nyttan i din yrkesvardag. Du behöver trots allt inte vara nörd för att ha ett webbmöte i dag eller jobba effektivt med ett projektverktyg som är lite bättre än Excel, som många använder i dag.

Varför Slack?

– För att det just nu är en app som folk gillar och verkar använda. På mitt förra jobb, Telia, såg vi att teamet som började använda Slack snabbt kom in i verktyget och använde det flitigt. E-posten dog och ersattes med något bättre. Det är något med den appen som aktiverar folk och det var ju diskussion och utbyte av erfarenheter jag var på jakt efter.

Vilken Slack-integration kan du inte leva utan?

– Lätt. Giphy! Ska vi vara allvarliga gillar jag verkligen appear.in och boten vi använder här, @stacktodo.

Vad i ditt liv kommer aldrig att digitaliseras?

– Jag tror att varje aspekt av mitt liv kommer ha/har redan digitala element som är mer eller mindre centrala för upplevelsen. Klyschan att allt som kan digitaliseras kommer digitaliseras tror jag på.

Jag snor Anton Sténs fråga från #general: Vilken tjänst/verktyg önskar du att du hade upptäckt mycket tidigare?

Och slutligen, den viktigaste frågan: Vilken emoji är du?

👻