Caroline Hedberg

Digitala lösningar som kan förebygga självmord

Partnerskap-Rebel---Bird-och-Suicide-ZeroFrån vänster i bild ser ni Stina Thimrén, Andreas Eriksson Rangevik, Karin Lindgren, Anna-Maria Broman Ek och Caroline Hedberg.

Rebel & Bird är Suicide Zeros nya digitala partner. Digital strategi, innovation och optimering ska bidra till att förebygga ett av Sveriges största samhällsproblem: självmord.

Suicide Zero är en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att radikalt minska självmorden i Sverige. Varje år tar ungefär 1 500 människor sitt liv i Sverige. Det är fyra om dagen. Bakom statistiken döljer sig de som blir lämnade kvar; föräldrar, syskon, barn, grannar, kollegor och vänner.

Under det kommande året ska vi tillsammans utveckla och synliggöra Suicide Zeros arbete och se till att organisationen får in mer pengar till sitt arbete. Detta sker bland annat genom ett strategiarbete och ett plattformsbyte.

– Att teama upp med Suicide Zero betyder oerhört mycket för oss. Med Suicide Zero vill vi hitta de bästa sätten att kommunicera för - och med - personer som behöver det som mest, säger Karin Lindgren, innovationsstrateg på Rebel & Bird.

— Kunskap kan rädda liv och med digitala lösningar kan vi nå ut till många fler än i dag. Och med rätt teknik kan vi nå målgrupper vi annars kanske inte hade nått ut till. Därför ska det bli riktigt spännande att se vad vi kan göra gemensamt med Rebel & Bird, säger Alfred Skogberg, generalsekreterare Suicide Zero.

— För Rebel & Bird har det alltid varit viktigt att bidra i samhället. Vi gör det i våra kundprojekt, vi gör det genom att vara en bra arbetsplats med sunda värderingar, vi gör det också genom att varje månad skänka pengar till välgörenhet. 2019 har vi för första gången valt att skicka alla pengar till en och samma organisation. Att dessutom bidra till deras viktiga uppdrag genom att faktiskt jobba ihop är förstås extra roligt, säger Josefine Granding Larsson, COO och CSR-ansvarig på Rebel & Bird.

Vill du veta mer eller har några frågor? Vänligen kontakta Karin Lindgren, innovationsstrateg på Rebel & Bird eller Caroline Meyer Lagersparre, press- och kommunikationsansvarig på Suicide Zero.