Caroline Hedberg

En dag på jobbet med Erik Westerdahl

En-dag-p--jobbet-med-Erik-W

Erik Westerdahl är Growth Lead på Rebel & Bird och arbetar även med service design och strategi. Han säkerställer att våra kunder uppnår tillväxt genom våra digitala tjänster.

Varför är det kul att gå till jobbet varje dag?
– Ingen dag är den andra lik, mycket händer fort och jag får vara med att påverka hela bolagets utveckling. Jag är en person som lätt blir uttråkad och älskar att hitta sätt att förbättra processer, skapa sammansvetsade team och en god kundrelation. På Rebel & Bird har jag mycket frihet och ett stort förtroende hos mina kollegor.

Vad är höjdpunkten på jobbet?
– Utan tvekan kollegorna! De är fantastiska människor. Sen skulle jag vilja säga vårt growth-mindset, vilket i min värld gör att vi skiljer oss mycket från andra byråer. Vår ambition är alltid att skapa digitala tjänster som växer snabbt, samt har kvantitativa mål som vi kan mäta på, för att säkerställa att våra kunder uppnår tillväxt. Våra kunder har med andra ord högre förväntningar på oss än “bara en ny hemsida/app/digital tjänst”.

– Sist vill jag nämna ”Rebel & LAN” som jag drog i gång nyligen. Under parollen ”Sugen på att fimpa en kollega?” samlades tio kollegor för att lira CS:GO tillsammans under en riktigt rolig kväll. Vår vd gick ”all in” och tog med sin stationära dator. Det finns många gamers här.

Gör du något intressant här som du inte har gjort på någon annan arbetsplats tidigare?
– Just nu projektleder jag ett team på fyra utvecklare där jag även har rollen som Service Designer och UX-Designer. Jag gillar att ha många roller i projekt då jag får möjlighet att variera mina arbetsuppgifter. Jag har aldrig projektlett ett team av utvecklare förut, och det är mycket lärorikt. Det är också väldigt roligt att få vara med hela vägen från strategi till lanserad produkt, vilket man sällan får i min roll.

Varför är det så roligt att jobba med just det du gör? Vilka möjligheter har du i ditt arbete?
– Det är mycket kundkontakt, vilket jag trivs med. Ärligt talat så talar jag mer i telefon/över videosamtal med vår beställare än någon annan. Det är viktigt med daglig kontakt för att skapa ett team med kunden, även om vi sitter i olika delar av Sverige.

– I min roll förväntas jag även ifrågasätta vår kund för att säkerställa att slutkundens behov uppfylls samt att tillväxtmålen uppnås, snarare än att följa interna önskemål. Det är lite av en konstform att göra det på ett professionellt sätt.

– Jag förväntas även se till att teamet har allt de behöver för att ha ett effektivt arbetsflöde. Men även att de trivs i projektet, vilket leder till att jag även får äran att boka AW:s, köpa tårtor och dylikt.

Vad har varit de roligaste utmaningarna att lösa i det projekt du jobbar med nu?
– Jag tycker det är intressant att lära mig nya saker och det är få arbeten som kan matcha konsultyrket i den aspekten. Sedan 2012 har jag gjort cirka 70 olika projekt för cirka 50 olika kunder. Som konsult får man arbeta med många olika kunder inom olika branscher och ständigt lära sig om hur saker runt om oss fungerar. Det gör att det alltid är en rolig utmaning att sätta sig in i nya projekt. En intressant bieffekt är att jag konstant får en större respekt för allt i vårt samhälle.

– Senast har jag fått lära mig hur energibolag fungerar och hur otroligt komplext det är. Jag gillar den typen av utmaningar. Bland annat har jag fått lära mig vad ”tidstariff”, ”överskottsproduktion” och ”anläggningsID” är för något. Oslagbar kunskap i mingelsammanhang.

– En annan vanlig utmaning vi ständigt har i projekt är prioritering. Här prioriterar vi tillsammans med vår beställare som är duktig på att analysera kvantitativa data och ta beslut efter det. Vi arbetar agilt/iterativt och lanserar ständigt nya funktioner och lösningar för slutkunderna, vars feedback ligger till grund för kommande funktioner. Det är alltid en lång resa att lansera något nytt där man ständigt måste prioritera det som tillför värde, både för affär och slutkund. Det går inte heller att göra en lösning som passar alla då det blir för komplext för användaren.

Hur såg din arbetsvecka ut?
Måndag: Måndagsfrukost med alla anställda. Daily standup i videoformat med Öresundskraft. Möte med alla Growth Leads för att kompetensutveckla varandra. Sprintplanering med teamet för den kommande sprinten. Retrospective med testledaren hos Öresundskraft.
Tisdag: Tidig morgon, flög till Helsingborg för att träffa Öresundskraft. En mötesspäckad dag med chefer och produktägare. En stor stark på flygplatsen och sedan sov jag som ett barn hela flygresan hem.
Onsdag: Bemanningsmöte. Daily standup med Öresundskraft. Gjorde mindre designförändringar begärda av kund. Köpte en tårta till teamet för att fira lanseringen av Öresundskrafts nya hemsida. Lite administration.
Torsdag: Daily standup. Planerade en innovationsworkshop med kund. Skrev en statusrapport över veckans arbete.
Fredag: Långfredagen. Åkte till Fårö för att spendera ledigheten med familjen.

Vilken utbildning har du gått för att bli din roll?
– Jag läste Industridesign på Konstfack, vilket kan tyckas vara märkligt. Men det är lärdomarna kring ett holistiskt synsätt, designprocesser och hur man skapar ett välfungerande team som har lett mig hit.

Vilka program jobbar du med i ditt arbete?
– Sketch, Zeplin och InVision för design. Experimenterar även med InVision Studio. För projektledning använder jag Azure DevOps, Google G Suite och Forecast. Men ärligt talat så är det inte programmen som gör skillnaden, utan kommunikationen mellan människor.