Caroline Hedberg

En dag på jobbet med Kajsa Gelin

kajsa.gelin

Kajsa Gelin är designer på Rebel & Bird och och levererar snygga och användbara tjänster till våra kunder.

Varför är det kul att gå till jobbet varje dag?
– Det bästa är att mina kollegor är så underbara att ha att göra med. Här kan man konversera högt och lågt och ta del av all den kunskap de sitter på, vilket är guld och så kul att få nya insikter.

Vad är höjdpunkten på jobbet?
– Höjdpunkten för mig är nog de sociala sammanhang vi har om det så bara är lunch eller en månadsaktivitet där man har kul ihop. Sist var vi på Gröna Lund där vi fick gå bakom kulisserna på några av attraktionerna, köra femkamp, äta middag och åka alla attraktioner vi hann!

Gör du något roligt/intressant här som du inte har gjort på någon annan arbetsplats tidigare?
– Ja verkligen! Jag är van vid mer strikta och specifika delegeringar av arbetsuppgifterna, medan här är man med mycket från början och tar del av hela processen från alla hörn. Vilket gör att man ser helheten på ett annat sätt och delvis känner mer ansvar än tidigare.

Varför är det så roligt att jobba med design? Vilka möjligheter har du i ditt arbete?
– Det är kul att skapa och se tankar och mål komma till liv. Jag känner det ännu mer med interaktiv/digital design där designen blir en annan än när den är statisk som i tryck (normalt sett, men inte om man pratar om Dr Kate Stones som föreläste när vi besökte Nordic Design)

Vad har varit de roligaste utmaningarna att lösa i det projekt du jobbar med nu?
– Vi håller på att implementera en ny grafisk profil till B3 (tidigare B3IT) och deras webb. Utmaningen där är hur vi förmedlar deras erbjudanden på ett annat sätt, samtidigt som vi behöver konkretisera och sammanfatta företagets alla olika dotterbolag. Hur vi ska jobba mot det syfte vi anser att sajten bör ha och hur vi kan mäta detta med data.

En vanlig dag på jobbet med Kajsa Gelin:

  • Måndagsfrukost med alla anställda.
  • Förberedelser inför workshop.
  • Lunch med kollegor.
  • Till kund och genomför workshop.
  • Möte med beställare av designmaterial.
  • Designarbete.

Utbildning:
”Jag påbörjade mina studier på Berghs där jag läste en termin av min Bachelor of Communication Design. Berghs har samarbeten med olika skolor över världen och jag valde att fortsätta min utbildning på Billy Blue i Sydney de resterande 2 åren.”

Vanliga program i arbetet:

  • Kommunicerar i Slack
  • Skissar på papper
  • Designar i Sketch, Photoshop och Illustrator
  • Presenterar i Keynote.