Pelle Sten

En dag på jobbet med Magnus Olsson

Magnus Olsson, backend-utvecklare på Rebel & Bird

Magnus Olsson är backend-utvecklare på Rebel & Bird och ser till att Filmstadens besökare alltid kan hitta rätt film.

Varför är det kul att gå till jobbet varje dag?
– Kollegorna! Jag är otroligt imponerad över alla kollegors driv och engagemang, både i och utanför projekt. Vi hjälper varandra mellan projekt och alla områden håller i olika dragningar och workshops på kontoret för att dela med sig av kunskap och erfarenheter. Vi hostar meetups och pratar på stora event som Webbdagarna. Wow!

Vad är höjdpunkten på jobbet?
– När vi levererar och överträffar kundens förväntningar. När jag lär mig nya saker, både inom mitt och andras områden. Men även alla aktiviteter vi gör tillsammans, månadsaktiviteten som alltid har hög närvaro, spelkvällar, musikkvällar, spontana aw:s, lunchlöpning, racketsporter och motorcykelturer. Vad man än gillar så finns det något här för alla.

Gör du något intressant här som du inte har gjort på någon annan arbetsplats tidigare?
– Här på Rebel & Bird har vi kompetenser i hela kedjan. Att få vara nära hela arbetsprocessen från idé eller problem till en färdig produkt. Att få jobba tätt tillsammans med UX under projektet och att hela tiden följa upp releaser och jobba datadrivet.

Varför är det så roligt att jobba med utveckling? Vilka möjligheter har du i ditt arbete?
– Att jag får jobba med problemlösning, skapa kundnytta och underlätta människors vardag. Allt från en slutkunds upplevelse till att förändra och underlätta en redaktörs arbetsflöde.

Vad har varit de roligaste utmaningarna att lösa i det projekt du jobbar med nu?
– Ett av mina projekt är Nordic Cinema Group där vi hanterar stora mängder data och periodvis hög last, vilket skapar roliga utmaningar i både kod och arkitektur.

Hur ser en vanlig dag ut på jobbet?
– Just nu sitter jag i tre olika projekt och det är inte helt ovanligt att jag ibland snabbt får byta fokus och lösa små ärenden och ibland ta hand om större ärenden beroende på vad som händer i de olika projekten. Två dagar i veckan sitter jag ute hos kund och 3 dagar sitter jag på vårt kontor. Det är en bra balans mellan närhet till kund och gemenskap med kollegorna på Rebel & Bird.

Så här kan en måndag se ut:

  • Utveckling.
  • Måndagsmöte på Rebel & Bird via länk.
  • Daily standup.
  • Möte med BSM, PO, test-teamet eller redaktörer.
  • Diskussion och lösningsförslag inom teamet.
  • Utveckling.

Vad har du för någon utbildning?
– Jag studerade Data- och systemvetenskap vid Uppsala universitet.

Vad använder du för några verktyg i jobbet?
– Jag kodar .NET i Visual Studio och arbetar mycket med Azure och Episerver.