Caroline Hedberg

En dag på jobbet med Pelle Sten

Pelle_Sten

Pelle Sten är researcher och innehållsstrateg på Rebel & Bird. Han ser till att kunden kommunicerar och formulerar sig konverterande om sina produkter och tjänster. Han gräver dessutom fram information på nolltid och hjälper oss på kontoret att hålla oss uppdaterade i branschens alla ämnen.

Varför är det kul att gå till jobbet varje dag?
– För att jag har en stor grad av frihet och kan planera mitt eget arbete som jag vill så länge jag levererar det bästa resultatet till kunden.

Vad är höjdpunkten på jobbet?
– Jag skulle säga att det roligaste på jobbet är våra månadsaktiviteter, när vi tillsammans gör saker som att hälsa på djuren på Stora Skuggans 4H-Gård, få en egen guidad visning på Hallwylska museet eller spelar gamla spel på Stockholms Spelmuseum och sedan går och äter lite god mat tillsammans. Sedan är jag ju väldigt förtjust i våra olika test. Vi testar ju till exempel kanelbullar på kanelbullens dag (4 oktober), lussebullar på lucia och lakrits på lakritsens dag (12 april). Det är riktiga blindtest med betygssättning både av smak och utseende.

Varför är det så roligt att jobba med research och innehållsstrategi?
– Eftersom det verkligen ger en möjlighet att grotta ner sig i ett område och se vilka problem människor har och vilka möjligheter det finns för att lösa det problemet. Vare sig det handlar om att leva miljövänligt, hantera livspusslet eller att skapa dataspel.

Gör du något roligt här som du inte har gjort på någon annan arbetsplats tidigare?
– Ja, att vi alla har mandat att jobba väldigt brett och använda de verktyg som behövs för att få vårt jobb gjort tycker jag är utmanade och roligt.

Vad har varit de roligaste utmaningarna att lösa i det projekt du jobbar med nu?
– Att hitta kärnan i en kunds erbjudande, gräva fram värdet av produkten för dess kund och sedan kunna formulera detta på ett sätt som får den kunden att konvertera.

En vanlig arbetsvecka för Pelle:

  • Måndagsfrukost med alla anställda.
  • Skriva nya bolagsbeskrivningar och hisspitchar till kund.
  • Ta fram ny struktur och skriva nytt innehåll för avdelning på B2C-kunds sajt.
  • Ta fram ny presentation av anställda på Linkedin åt en B2B-kund.
  • Skriva referenscase och skapa mallexempel på eventinbjudningar till en B2B-kund.
  • Sammanställning av veckans nyhetsbrev Tre torsdagstips från Rebel & Bird.
  • Sätta upp en wordpress-sajt och flytta över innehållet från en existerande installation i ett annat cms.
  • Skriva nya säljande presentationer av B2C-kunds produkter och tjänster.

Utbildning: “Jag har en tvåårig journalistutbildning från Bona folkhögskola.”

Vad jobbar du med oftast i för verktyg?
– Jag gör nästan allt mitt jobb i Googles verktyg. Söket är mitt vanligaste arbetsverktyg, sedan sätter jag ihop materialet i allt möjligt: Google Docs, Keynote, Adobe Photoshop, Sketch. Helt enkelt det som behövs eller det som kunden har mest nytta av.