Caroline Hedberg

En dag på jobbet med Tomas Billborn

Tomas-Billborn

Tomas Billborn är utvecklare på Rebel & Bird och ser till att våra kunder får den bästa möjliga tekniska lösning de kan med dagens teknik.

Varför är det kul att gå till jobbet varje dag?
– Jag älskar att skapa, att skriva kod är för mig ett skapande.

Vad är höjdpunkten på jobbet?
– De dagar jag lär mig nya oväntade saker samt då jag kan presentera lösningar för kund och kollegor som de inte har förväntat sig.

Gör du något intressant här som du inte har gjort på någon annan arbetsplats tidigare?
– I somras satte jag upp ett flöde med CMS, Back-end, Front-end och Cloud bestående av Contentful, Gatsby, Express, Azure Web App och Azure Storage. Den lösningen är vad som kom att bli vad Parks and Resorts använder sig av i dag.

Varför är det så roligt att jobba med utveckling? Vilka möjligheter har du i ditt arbete?
– Som jag sa tidigare, koda för mig är att skapa. Glädjen i att skapa kommer ofta för mig från att få utmanas. Stora och mer komplexa projekt tenderar att ha en hel del utmaningar i större utsträckningar och jag har haft förmånen att sitta i många stora projekt.

Vad har varit de roligaste utmaningarna att lösa i det projekt du jobbar med nu?
– Jag är involverad i flera projekt för stunden, men jobbar primärt med Parks and Resorts och Nordic Cinema Group. För Parks and Resorts är det helt klart att vidareutveckla plattformen som tagits fram och hitta synergier som flera av deras parker kan dra nytta av och skapa affärsnytta.

– På NCG är det att hitta lösningar för att kunna hantera stora datamängder på ett sätt som skapar förutsättningar för att bygga det gränssnitt vi vill kunna ge besökaren.
Det är en fantastisk känsla när man skapar något som förundrar och skapar “wow-faktor” hos människor.

En vanlig dag på jobbet
En vanlig dag på jobbet arbetar jag antingen med Parks and Resorts eller Nordic Cinema Group. Sitter jag inte ute hos kund hittar man mig ofta avskilt från kontorslandskapet. Anledningen är för att inte störa andra då ofta jag tenderar bli bollplank för lösningsförslag till kollegor i andra projekt. På måndagar försöker jag se till att det hålls ett 30 minuters föredrag om något inom det vi arbetar med just nu av mig eller kollega.

Utbildning
Jag studerade Datalogi på Mälardalens Högskola.

Vanliga program i arbetet
En vanlig dag består primärt av att jag skriver JavaScript/HTML/CSS för webbläsare och Node.js för klient arkitektur. Jag är inte främmande för Back-end utveckling eller Azure även om min spetskompetens inte ligger där.

Läs om vår häftiga lösning som Tomas Billborn utvecklat åt Parks and Resorts. Den består av Contentful, Gatsby och Azure tillsammans med flera andra fristående mikrotjänster som gör det snabbare att surfa på sidan, snabbare att lansera nya versioner av sajten och gör det dessutom billigare för kunden.

Kom och lyssna på Tomas när han berättar om lösningen den 5 mars, då vi är värdar åt Contentfuls meetup här i Stockholm. Kom och mingla och äta lite pizza :) Anmäl dig här.