Caroline Hedberg

”En nyfikenhet att lära sig programmering”

ebba-summering-pink-programming

I helgen höll Pink Programming ett utvecklingsevent i B3s lokaler i Stockholm, ett event som Rebel & Bird sponsrar. Vår projektledare Ebba Zimmerman var på plats och deltog i paneldiskussionen om att arbeta som konsult. Ebba summerar dagen.

Pink Programming är en ideell förening som håller 25 programmeringsträffar varje år för tjejer i alla åldrar med blandade erfarenheter.

– Redan när jag klev in i lokalen kände jag av den härliga och öppna atmosfären bland deltagarna. Det kändes i luften att det fanns en nyfikenhet att lära sig mer om programmering av varandra.

Upplägget för dagen var att alla fick koda fritt på sina egna projekt i olika rum utifrån vilka kodspråk de använde. På plats fanns volontärer som svarade på frågor och det hölls även en workshop i Docker.

Under dagen deltog Ebba i en paneldiskussion tillsammans med fyra andra konsulter från olika B3-bolag. De fick svara på frågor från deltagarna om allt från vad en konsult egentligen gör, om att byta karriär och om hur man tar sig in på arbetsmarknaden.

Ebba blev själv inspirerad
– Jag har länge haft en föreställning om att jag inte vill bli utvecklare för att jag föredrar att vara mer av en generalist, men Pink Programming breddade mitt tankesätt kring programmering. Ju större förståelse jag har för programmering och utvecklare, desto bättre projektledare kan jag vara. Under dagen blev jag själv sugen på att damma av mina gamla kodningsprojekt och lära mig mer.

Många är intresserade av att börja sin karriär genom ett traineeprogram
– Att ta sig in på arbetsmarknaden verkar inte vara det enklaste, trots att det finns hög efterfrågan på utvecklare. Många kom fram till mig efter paneldiskussionen och frågade hur de kan få en traineetjänst, för de var, liksom jag, lockade av att få arbeta på ”riktigt” men med ett bra stöd. Jag tror att traineeprogram är ett utmärkt sätt för företag att hitta kompetenta utvecklare tidigt, men det krävs att företag vågar satsa på nya talanger. Se bara på mina tre traineekollegor som är utvecklare på Rebel & Bird. De skapar värde för kunderna varje dag, samtidigt som de lär sig nya saker (inklusive mig själv, som projektledare). Förhoppningsvis vågar fler företag satsa på traineeprogram, för efterfrågan verkar det då finnas.

Initiativ som Pink Programming gör skillnad
– Ett ämne som vi diskuterade i slutet av paneldebatten fick mig att tänka en extra gång på varför vi var ett 40-tal kvinnor och transpersoner som hade träffats på B3s kontor på en söndag. Diskussionen handlade om hur man kan hantera härskartekniker och förminskande kommentarer från manliga chefer, kunder eller kollegor. Vi pratade lättsamt om ämnet och kunde till och med skratta åt det, men inombords blev jag ändå frustrerad över att det ens är ett aktuellt diskussionsämne. Det fick mig dock att känna en enorm tacksamhet över att initiativ som Pink Programming arrangeras och faktiskt gör skillnad. Det fick mig även att känna tacksamhet över att jag får vara på en arbetsplats där alla behandlas lika oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion, sexuell läggning eller ålder. Det är också min viktigaste rekommendation när det gäller att välja arbetsgivare och en av många saker som fick mig att välja Rebel & Bird.