Lisette Eriksson

Episerver är spindeln i nätet på sf.se

Sf.se är Sveriges bästa sajt för underhållning. ”När SF Bio lanserade en ny, snygg responsiv sajt förra året såg man till att göra bioupplevelsen smidigare genom att kapa omaket att behöva stå i kö för att köpa eller hämta ut pappersbiljetter”, skriver IDG som delar ut priset. Med 575 000 unika besökare varje vecka är sf.se den största försäljningskanalen för SF Bio. Den nya sajten har bland annat bidragit till säljrekord och minskade kundtjänstärenden.

SF Bio är ett av våra mest spännande uppdrag på Rebel & Bird just nu och i det projektet står Episerver i centrum för hela publiceringsarbetet.
SF Bio
Hur har vi gjort det lättare för kunderna att välja film?
Genom målgruppsundersökningar har kunderna tydligt visat hur deras behov ser ut. De prioriterade ingångarna har varit kommande filmer, storfilmer, barn- och familjefilm samt topplistan. Sajten möter dessa behov genom att dessa element lyfts fram tidigt i flödet och tillåter enkel navigation till rätt föreställning.

Vi har fokuserat på att minska antalet steg och interaktioner som krävs för att besökarna ska hitta rätt film, på rätt biograf. Det ska vara lätt att se vad som går på bio just nu, hitta en film man redan känner till samt bli inspirerad av de filmutbud som SF Bio erbjuder.

Hur får kunderna en engagerande upplevelse på nya sf.se?
Sf.se paketerar och förlänger bioupplevelsen genom att ta fasta på de fantastiska content som biofilmerna utgör. Filmerna lyfts fram och placeras i centrum så att besökarna kommer i rätt stämning redan innan biobesöket är bokat.

Gränssnittet på sajten är fyllt av små guidande element och animationer som hjälper besökarna att navigera och hitta rätt information. Stora ansträngningar har lagts på att minimera väntetider vid till exempel laddning av sajten och att skapa en känsla av rörelse och rapphet även när biobesökaren av någon anledning tvingas vänta på sajten.

Därför valde vi Episerver som CMS
Den nya tekniska plattformen nyttjar fördelarna av en modern CMS-plattform i form av Episerver och flexibiliteten i molndrift. Detta har lett fram till en skalbar plattform som bjuder in till framtidens möjligheter och kundernas allt högre förväntningar på den digitala kundresan.

Rebel & Bird är tillsammans med B3IT Premium partner till Episerver för att vi hela tiden ska kunna vara uppdaterade med den senaste informationen om Episerver och dess utveckling.