Fredrik Wass

Följarjakt på Instagram utlöste tävlingsinstinkten

När jag efter två veckor på mitt nya jobb fick ta över byråns instagramkonto tänkte jag att jag vill bevisa mig själv genom att skapa rejäl tillväxt av nya följare på kontot.

En vecka senare hade antalet följare ökat med 20 procent, vilket kanske inte bevisar någon enastående growth-strategi, men tillräckligt för att det ska märkas skillnad i följarnas engagemang och i statistiken.

Målet med vårt Instagram-konto är att det ska visa upp hur (och var) vi jobbar samt även fungera som rekryteringskanal för nya medarbetare. Jag vet att det fungerar då jag själv är just en person som fått nys om Rebel & Bird via Instagram och genom bilderna som publicerats fått en bra bild av företaget. Det ledde i sin tur att jag kontaktade byrån och nu några månader senare är jag på plats som anställd.

Här är min vecka på Instagram

Hej, den här veckan är det jag som ansvarar för vårt instagramkonto. Jag heter Fredrik Wass (@bisonblog) och har jobbat på Rebel & Bird sedan förra veckan. Ny på jobbet alltså! Jag har bevakat #sthlmtech sedan 2004, både som bloggare på egna och andras bloggar och som journalist hos ett gäng svenska medier. Jag har också bott i San Francisco där jag jobbade på en amerikansk mediestartup som bevakar #cleantech. Sedan några år har jag gått över till byråsidan och jag gillar att jobba med innehållsstrategi, spridning, sociala medier och pr. Jag är även rätt person att vända sig till om du behöver en percussionist till ditt soulband. Vi ses under veckan! /Fredrik Wass (som även bloggar på Bisonblog.se och DiDigital.se)

Ett foto publicerat av Rebel & Bird (@rebelandbird)

Glöm aldrig att kärleken är en rebellisk fågel. /Fredrik Wass #Habanera #Carmen #Opera #sthlmtech

Ett foto publicerat av Rebel & Bird (@rebelandbird)

Efter lunch blir det glasburen. Det vet alla. /Fredrik Wass. #sthlmtech

Ett foto publicerat av Rebel & Bird (@rebelandbird)

Rebel & Bowl! #månadsaktivitet #viplounge #sthlmtech

Ett foto publicerat av Rebel & Bird (@rebelandbird)