Caroline Hedberg

Första steget taget för nya digitala Öresundskraft

beta-oresundskraft-08.2018-1

Arbetet med Öresundskrafts nya digitala kundmöte är i full gång och vi på Rebel & Bird är oerhört glada över att få vara med på deras resa mot att bli Sveriges bästa energi- och kommunikationsbolag. Första steget är att lansera en ny sajt.

Hur berättar ett kommunalt energi- och kommunikationsbolag på ett attraktivt sätt vad de säljer på en avreglerad marknad? Ja det är precis det som Rebel & Bird håller på att ta fram tillsammans med Öresundskraft. Rebel & Bird har gjort ett strategiarbete för Öresundskrafts digitala kundmöte och hur de kan digitalisera och optimera hela sin affär. Utifrån strategin har Rebel & Bird tillsammans med Öresundskraft tagit första steget i ett långsiktigt samarbete och skapat ett nytt koncept för deras webbplats.

Strategin innehåller långsiktiga planer för hur digitaliseringen av Öresundskraft ska ske och hur bolaget ska kommunicera med sina kunder med kundnytta och relevans i fokus. I arbetet detaljerar vi projekt som Öresundskraft kan göra för att minska sina kostnader, öka sina intäkter och få fler lojala kunder. Dessutom guidar vid dem genom hela transformationsprocessen. Frågor som vilka Öresundskraft blir när de börjar jobba på ett nytt sätt och hur deras nya identitet som energi- och kommunikationsbolag påverkar deras relation till sina kunder.

Vi är på en spännande resa där vi vill göra en genomgripande digitalisering av vår affär och samtidigt bygga en kundupplevelse i världsklass. Vi valde Rebel & Bird, och B3 som partner på vår resa och känslan är att vi är på en riktigt bra väg. I vår utveckling arbetar vi agilt och kunddrivet och första feed-backen från våra kunder är mycket positiv – Charlotte Holst, Marknadschef Öresundskraft.

När vi på Rebel & Bird arbetar med våra kunder så bygger vi inte allt på en gång och lanserar ett helt färdigt paket. I stället är vi väldigt noga med att lansera små delar av projektet åt gången. På så sätt kan vi testa, analysera och lära oss av dessa delmoment under arbetsprocessen.

I slutet av juni släpptes en sluten beta för befintliga kunder som testade ett antal nya funktioner. Det är starten på ett flertal delprojekt som ska arbetas fram under hösten. Projekten fokuser på att vara kundorienterade, datadrivna och skapa kundnytta. En del av utvecklingsprojektet går ut på att skapa en progressive web app så att Öresundskraft kan dra nytta av arbetet med sajten i flera av sina digitala kanaler. Att ligga i framkant är viktigt för Öresundskraft och det skapar också större relevans i det digitala transformationen för kunden. Öresundskrafts nya webbplats planeras att lanseras under våren 2019.

Öresundskraft är ett av Sveriges större energibolag. Deras kärnverksamhet är försäljning och distribution av energi (el, fjärrvärme, solceller, naturgas och fjärrkyla) samt försäljning av bredband och fordonsgas. De har egen produktion av fjärrvärme och el i två kraftvärmeverk. Det nyaste, Filbornaverket, är ett av Europas modernaste när det gäller rening och effektivitet. Öresundskraft äger också stadsnätet i Helsingborg.
Med 400 medarbetare ser de till att 125 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion.

Har du frågor eller vill veta mer? Kontakta Jeanette Elgquist.