Pelle Sten

Fredrik Wass gillar en möjligen fejkad dokumentär

Fredrik Wass

Hej Fredrik Wass och välkommen till Rebel & Bird!

Vilka var dina tre viktigaste verktyg förra året?

– Slack, Google Drive och Tweetdeck.

Vilken eller vilka konferenser ser du mest fram emot i år?

The Conference har lyckats skapa något väldigt speciellt i Malmö, och i världen. Internationella talare och gäster tillsammans med framåtblickande och smarta besökare på hemmaplan gör den här konferensen till en av de saker som aldrig lämnar en oberörd efteråt. Och som vanligt är diskussionerna och de spontana mötena minst lika viktiga som själva presentationerna.

Största kulturupplevelsen senaste 12 månaderna?

The Wolfpack, en dokumentär (även om den del hävdar att den är fejkad) om en syskonskara som växer upp instängda i en lägenhet på Manhattan utan att någonsin lämna huset. Deras bild av omvärlden formas av de filmer de tittar på och de iscensätter också scener ur filmerna som de filmar med egen videokamera. Dokumentären var både underhållande, skrämmande, rolig och vardaglig samtidigt.

Pest eller kolera: Väljer du att prata på dubbel hastighet men gå hälften så fort som du brukar eller prata på halva hastigheten men gå dubbelt så snabbt?

– Om jag skulle prata dubbelt så fort skulle jag bli olidlig! Jag tänker att en lite lugnare version av mig själv (men snabb i benen) skulle skapa både pondus i diskussioner med andra och effektivitet i mitt eget liv.