Caroline Hedberg

Första veckan med Growthkalendern – här är kunskapsluckorna som vi har öppnat

bloggartikel--growthkalendern-1

Growthkalendern hjälper dig att snabbt komma igång med att skapa tillväxt. Varje dag fram till julafton delar vi med oss av 24 användbara tips på olika metoder och verktyg för att enkelt skapa tillväxt. Första veckan har rusat förbi. 😲 Här summerar vi kunskapsluckorna som vi har öppnat.

Lucka 1: Gör ett smoke test! Innan du startar arbetet, testa olika varianter av ditt erbjudande på dina användare/besökare och se vad de väljer. På så sätt blir det mer träffsäkert!

Lucka 2: Så här jobbar du med en datadriven process.
Lucka-2-LinkedIn-2

Lucka 3: Analysera din webbplats med hjälp av en heatmap. Heatmaps ger dig information om vilket innehåll som fungerar eller inte på din webbplats. Det finns många verktyg att använda. Vi rekommenderar Hotjar.

Lucka 4: Google Analytics kan ge dig analysparalys. Vad ska du göra med all information som finns där? Ett sätt att få rätsida på all data är att sätta upp ”goals” i Google Analytics. Tänk på Goals som delmål för att få användaren/besökaren att konvertera. Exempelvis kan ett goal vara för att signa upp sig för nyhetsbrev. Eller ett goal för att besökare ska besöka en produktsida eller lägger en produkt i varukorgen. På så sätt kan du upptäcka vilken del i kundresan du borde fokusera på att förbättra.

Lucka 5: Innan growth behöver du hitta Product/Market fit (PMF). Men hur vet du om du har PMF? Jo, retention är den största indikatorn på PMF! Att folk är lojala, kommer tillbaka och använder din produkt dagligen är bästa betyget på PMF. Fråga dina kunder ”Hur skulle du känna om du inte kunde använda den här tjänsten mer?” och ge dem svarsalternativen ”A) Väldigt besviken B) Lite besviken C) Inte besviken D) Jag använder inte den här produkten mer.” Om 40% eller fler av kunderna säger ”A) Väldigt besviken” så har du hittat PMF.

Lucka 6: Tillväxttrappan är ett verktyg du kan använda för att arbeta mer medvetet med att aktivera dina kunder. Besökarna ska ta sig hela vägen upp för trappan – ett aktivt val från användaren, inte något som bara händer. Mellan varje steg går användaren från en fas till en annan, du har konvertering. Hittar folk oss? Blir besökaren en användare? Blir användaren en kund? Stannar de kvar över tid? Jobbar du med att skapa tillväxt måste du kunna svara på de här frågorna.

tillvaxttrappan-m-text-1520x760

Lucka 7: Tillväxttrappan – Steg 1 – Anskaffning. I anskaffningssteget ska du mäta hur många nya användare som anmäler sig varje dag.
tillvaxttrappan-anskaffning-1520x760-1

Allt det här på bara sju dagar, men kalenden fortsätter. 😁 Följ den på Instagram i våra Instagram Stories.