Jasmin Yaya

Så delar och sprider du insikter från experiment

I avsnitt 4 av Growthpodden ges konkreta tips på hur du sprider insikter från growthprocessen för att snabba på tillväxten ännu mer.

Growthpodden fick en fråga på Facebook av Christoffer Pettersson på Minna Technologies som lät så här:

Lyssnarfra-ga-Growthpodden-Christoffer-Pettersson-Minna-Technologies

“Kul och inspirerande podd! 😊👍 Jag är growth lead på Minna Technologies och leder ett team på fyra personer som jobbar med high tempo testing. Vi rullar ut 3 test/vecka mot 300,000 appanvändare. Vore kul om ni delade era tankar kring att dokumentera learnings och utmaningen med att dela dem med resten av organisationen. Ser fram emot fler avsnitt 🙌”

Joni och Jasmin från Rebel & Bird svarar på frågorna om hur de får med sig hela organisationen på datadriven growthprocess och specialist på A/B-tester, Ida Kjelldahl, bjussar också på två konkreta tips. Här får du alltså ett avsnitt med fem tips som vem som helst kan börja göra imorgon. Det kommer ha direkt effekt i att organisationen blir mer datadriven och du blir kanske den mest populära personen på kontoret. ;)

Lyssna på senaste avsnittet av Growthpodden.

Anteckningar från poddavsnittet (show notes):

01:25 Joni berättar om varför hon alltid använder verktyget NorthStar och tipsar också om ett liknande verktyg Effective Experiments.

03:40 Jasmin tipsar om att hon använt verktyget Jira på ungefär samma sätt som NorthStar, ett hack hon använde i en organisation som inte ville ta in ett till nytt verktyg.

05:21 Joni pratar om stakeholder mapping som ett sätt att personalisera insikter till sina kollegor beroende på vad olika personer har mest nytta av att veta.

06:45 Joni introducerar growth demos, veckovisa standups där vi får allas öron och ögon på growth process och vad de lär oss. Bra ställe att reflektera med kollegor från andra delar av organisationen om hur de kan använda lärdomarna från analys och experiment.

10:10 Ida och Jasmin påminner om att prata samma språk som dina kollegor annars är det ingen som förstår.

10:40 Avsnittets guldkornstips. Använd Kahoot och gör quiz så att dina kollegor får tävla mot varandra om vem som vet mest om era användare. Det här knepet har gett Jasmin stående ovationer på hennes growth demos.

3100x650_header