Caroline Hedberg

Idag kickar Rebel & Academy igång

start_traineeprogram

Idag är en stor dag, idag börjar utvecklare och projektledare vårt helt sprillans nya traineeprogram.

Med Rebel & Academy får vi på Rebel & Bird möjlighet att hjälpa fler personer att få en kickstart in i branschen genom att ge dem både jobb och utbildning – samtidigt.
Programmet pågår i sex månader och under tiden har de tillgång till en egen mentor och ett välplanerat program som ska hjälpa dem att bli ännu bättre utvecklare eller projektledare och konsulter. Under perioden får de lön och arbetar med riktiga uppdrag och kunder.

Vi har ställt några frågor till Ebba Zimmerman (tredje från vänster på bilden), som börjar som projektledare hos oss.

Varför valde du att söka till Rebel & Academy?
– Jag kom i kontakt med Rebel & Bird via min utbildning på Hyper Island där jag hade Antoaneta, Jasmin och Joni från Rebel & Bird som föreläsare. Jag blev väldigt inspirerad av tankesättet de hade. Efter min utbildning ville jag söka till en arbetsplats där man kan påverka och förändra. Vilket Rebel & Bird verkligen gör för sina kunder. När jag såg att Rebel & Bird sökte personer till sitt traineeprogram kände jag att det är en perfekt blandning mellan internship och en heltidsanställning. Man får förväntningarna på sig att prestera som medkommer med en anställning men stödet och mentorskapet som finns i ett internship. En bra ingång till arbetslivet helt enkelt.

Vad har du för förväntningar på traineeprogrammet?
– Förväntningarna är att få sätta igång att få börja jobba nu efter att jag har studerat. Jag är supertaggad på att få leverera saker som faktiskt är till riktiga uppdrag och kunder. Att få ta del av bra mentorskap och få ta efter andra. Jag har länge tänkt att bli projektledare och nu får jag känna på den rollen i ett verkligt sammanhang. Jag ser fram emot att få lära mig nya saker och ta del av alla andras erfarenheter. Att utvecklas inom rollen som projektledare men också att lära mig mer om branschen.

Vad tror du kan vara den största utmaningen för dig under programmet?
– Min utmaning som trainee blir nog att våga äga rollen som projektledare fullt ut. Att våga vara självsäker gentemot kunden och de andra i mitt projekt. Men det är ju det jag är här för, att få lära mig just det. Att bli en bra projektledare.