Caroline Hedberg

Johan Löfblad undervisar i SharePoint-serverutveckling på Nackademin

Johan-L-fblad-undervisar-i-SharePoint-serverutveckling

Vår Office365-expert Johan Löfblad kickade förra veckan igång en kurs i SharePoint-serverutveckling på Nackademin.

Studenterna på Nackademin går andra och sista året av sin utbildning Programutveckling.NET och nu under hösten har de sex veckor SharePoint-serverutveckling på schemat. Efter den här kursdelen ska studenterna ut på praktik under våren, för att sedan ta examen till sommaren.

– Att få hålla i den här kursen är kul, jag har inte undervisat i någon längre utbildning tidigare, så jag tog chansen och såg det som en utmaning, samt möjlighet att utvecklas, speciellt i hur man kan förklara komplexa saker för andra, berättar Johan Löfblad, Office365-konsult/arkitekt på Rebel & Bird.

– Det är ett nyttigt sätt att själv få träna upp förmågan att förklara de olika begreppen för personer som inte kan lika mycket som en själv. Det är ju något som ofta dyker upp i arbetsdagen när man träffar kunder som inte är utvecklare eller tekniker. Så det är bra träning, fortsätter Johan.

Till våren undervisar Johan igen, fast då för en ny grupp studenter som går det första året på Nackademins Programutveckling.NET-utbildning. Då är det dags för en sju veckors-kurs på temat ”SharePoint som plattform”.