Pelle Sten

Johan Sandberg tycker att papper och penna är bäst

Johan Sandberg
Hej, Johan Sandberg, och välkommen som ny designer på Rebel & Bird!

Vilka var dina tre viktigaste verktyg förra året?

  • Kombinationen Photoshop/Illustrator är oslagbar och tvingades jag välja mellan de två skulle jag ta Illustrator eftersom det har ett väldigt naturligt, nästan analogt, sätt att arbeta i men även en matematisk precision.
  • Axure för wireframes och enklare prototyper eftersom det går snabbt att jobba i.
  • Penna och papper är där allt börjar, det är grunden till i stort sett allt jag gör och det bästa sättet att få ur mig en idé.

Vilken eller vilka konferenser ser du mest fram emot under året som kommer?

– Jag har ju aldrig varit på en konferens, men det skulle säkert vara kul. Tips mottages tacksamt!

Vilken var den största kulturupplevelsen de senaste 12 månaderna?

Filmfestivalen. Jag älskar film och ser helst gamla klassiker eller independentrullar där budskapet, berättelsen och känslan är viktigare än en svulstig budget för visuella effekter och dyra gager. Men jag älskar även musik och att gå på spelningar, så Primavera Sound i Barcelona var helt klart även det en höjdpunkt på året med många bra band.

Pest eller kolera: Väljer du att aldrig mer kunna lyssna på musik eller att bara lyssna på musik uppspelad med speldosor?

– Jag har för vana att gå och nynna och sjunga i huvudet, det bubblar alltid upp någon melodi som jag sedan går och maler på. Så jag väljer att leva med den musik min hjärna har hunnit absorbera – jag tror det låter bättre där.