Pelle Sten

Joni Lindgren väljer Dar es Salaam och Growth Hackers Projects

Välkommen, Joni Lindgren! Ny Director of User Insights på Rebel & Bird.

Joni Lindgren

Vilka var dina tre viktigaste verktyg förra året?

  • Telefonen. Jag har till och med börjat fixa mina presentationsslides i den. Det har gått för långt.
  • Google Optimize lanserades förra året och gratisversionen har precis släppts publikt. Förutom att kopplingen mellan Google Analytics och Optimize är himla trevlig tror jag att det kommer bidra till att A/B-testandet blir en ickefråga. Är verktyget gratis är det enklare att börja.
  • Jag ett stort fan av Growth hackers Projects. Det är typ ett workflow verktyg för optimering/growth. Jag älskar det för det mappar mot den processen jag själv använt och därför gjort mitt liv så mycket enklare.

Vilken eller vilka konferenser ser du mest fram emot under året som kommer?

– Jag är sugen på Web Summit mest för att det verkar bombastiskt. Annars gillar jag konferenser med diskussionsformat. Typ DA-hub.

Vilken var den största kulturupplevelsen de senaste 12 månaderna?

– Förra året var jag i Dar es Salaam i ett tag med familjen. Det är en kulturexplosion att vara där. Det går inte att beskriva. Måste upplevas.

Pest eller kolera: Väljer du att bara jobba med papper och penna eller att ha en Macintosh Classic som jobbdator, och varför?

– Papper och penna. Mitt jobb är människor. Att förstå användare, deras motivation, beteende, problem och om våra lösningar påverkar användaren i någon riktning. Jag tror det är lättare med papper och penna.