Caroline Hedberg

Kolmården - en löjligt snabb sajt

kolmarden_lansering

Rebel & Bird är stolta över att få berätta att Kolmårdens nya sajt är lanserad – och löjligt snabb! Parks and Resorts stora digitala satsning löper på i rasande fart och www.kolmarden.com är den första nöjesparken som får sin sajt på den nya gemensamma webbplattformen.

Vi har tidigare pratat om att Parks and Resorts tillsammans med Rebel & Bird tar ett digitalt helomtag. För att ge dig en snabb recap; den digitala satsningen innefattar allt ifrån nya hemsidor till deras nöjesparker, till att förstärka den fysiska upplevelsen på nöjesparkerna med digitala komponenter. Syftet är att stärka relationen till besökarna, öka kundnyttan och förenkla för besökaren före, under och efter upplevelsen i deras nöjesparker och hotell.

Parks and Resorts (Kolmården, Gröna Lund, Skara Sommarland och Furuvik) webbplatser ska samlas på en gemensam plattform. På så sätt blir det enkelt att uppdatera all information från en och samma plats, vilket förenklar deras arbete. Dessutom kan alla lösningar som utvecklas appliceras på övriga nöjesparkers sajter.

Kolmårdens Vildmarkshotell lanserades tidigare i år och nu har äntligen kolmarden.com fått gå live.

Sajten är byggd på Contentful, Azure, Gatsby och React; en lösning som gör sajten löjligt snabb och ger sajtens besökare en prestandaupplevelse i världsklass. Surfa in på sajten själv och se hur hur snabb den är! Läs mer i detalj hur vi har byggt lösningen.

Sajten ska inspirera och locka användarna till att besöka djurparken.
Det är riktiga behov och beteenden som ligger till grund för den nya sajten. Den är framtagen i första hand för mobilen då 85% av Kolmårdens besökare är mobila användare. Vilket har gjort designarbetet lite extra roligt.

Vi gjorde flera kundintervjuer för att ta reda på hur besökarna planerade sina besök till Kolmården. Det visade sig att många köper biljetter på datum som passar dem, för att sedan göra själva dagsplaneringen på resan dit. Mobilen var därför ett viktigt verktyg för att stötta planeringen av upplevelser. Det fanns också ett antal måsten som t.ex. Delfinshowen och Bamses Värld, vilket resten av planeringen fick ta hänsyn till. De rutinerade besökarna visste att en dag inte var tillräckligt för ett besök på Kolmården och bokade därför alltid en övernattning på Vildmarkshotellet. En stor fördel med detta, enligt kunderna, var att man fick entré till parken 1 timme innan öppning. Det blev även ett förlängt äventyr för hela familjen. Denna information kombinerade vi sedan med data från Google Analytics. Det visade sig att det fanns stort intresse för de sidor på sajten som handlade om djur och på sidor där man köpte sina biljetter.

Målgrupperna kan man tro är barnfamiljer. Men! Det finns inga målgrupper som är barnfamiljer. Det finns målgruppen barn, sen finns det målgruppen föräldrar. Vi gjorde därför en innehållsstrategi för att på bästa sätt kommunicera med de olika målgrupperna. Barnen surfar in på kolmarden.com och läser om de olika djuren och vilka aktiviteter man kan göra. Då är det viktigt att använda ett lättläst språk med korta ord, meningar och stycken. Föräldrarna kollar praktiska saker såsom öppettider, priser, logistik och restauranger. Där är tydlighet viktigast.

kolmarden_patterns

Sajten har fått fina klara färger, tillsammans med Kolmårdens redan varma gröna färg. Designen är ren och tydlig, vilket gör det lätt för besökarna att få en bra överblick på upplevelserna de kan ta del av i parken. En fin designdetalj är bakgrunderna på alla sidorna som smyckas ut av olika djur- och naturmönster.

På sajten har vi också lyft fram det viktiga bevarandearbete av djurarter Kolmården gör. Bland annat handlar deras arbete om att skydda naturreservat från tjuvjägare, fastställa utbredningsområden och att vårda skadade och sjuka djur.

Missade du Rebel & Birds och Parks and Resorts dragning på Webbdagarna Stockholm? Här kan du se hela presentationen.