Caroline Hedberg

Kvinnliga rebeller inspirerar oss varje dag här på Rebel & Bird

kvinnodagen-1

Idag är det internationella kvinnodagen och kvinnorna du ser på bilden är kvinnor som alla fått ett konferensrum döpt efter sig på Rebel & Birds kontor. Vet du vilka de kvinnliga rebellerna är?

Rebel & Bird tycker förstås att ämnet är oerhört viktigt, och att döpa våra rum efter starka kvinnor är bara en liten detalj i kampen för jämställdhet.

Varje gång ett nytt konferensrum föds får alla medarbetare komma med förslag på vad konferensrummet ska heta och sedan röstar vi fram ett resultat. Alla rum döps efter kvinnliga rebeller som inspirerar oss och som vi tycker gjort något riktigt häftigt!

Våra konferensrum

Ester-Blenda-Nordstr-m

Bild från Wikipedia

Ester Blenda Nordström - var en svensk journalist och författare och har kallats för Sveriges första undersökande reporter. Hon blev känd när hon 1914 arbetade som piga under en månad och därefter skrev en reportageserie i Svenska Dagbladet om sina erfarenheter. Ester skrev också kritikerhyllade flickböcker som bröt mot genrens konventioner som tydligt inspirerade Astrid Lindgren.

Mary-Jackson

Bild från Wikipedia

Mary Jackson - var en amerikansk matematiker och den första kvinnliga afroamerikanska ingenjören på Nasa. Se mer om henne i filmen Dolda tillgångar.

Ada-Lovelace

Bild från Wikipedia

Ada Lovelace - egentligen Augusta Ada King, grevinna av Lovelace, var en engelsk matematiker och skribent. Hon är mest ihågkommen för sitt arbete med Charles Babbages mekaniska dator, den analytiska maskinen. Hennes anteckningar om maskinen innehåller den första algoritm som är avsedd att bearbetas med en maskin. Därför beskrivs hon ofta som historiens första datorprogrammerare.

Margaret-Hamilton

Bild från Wikipedia

Margaret Hamilton - är en amerikansk datorforskare, systemvetare och egenföretagare. Hon var tidigare direktör för mjukvarudivisionen vid MIT Instrumentation Laboratory som utvecklade mjukvara för installation i rymdraketer inom Apolloprogrammet.

Rosa-Parks

Bild från Wikipedia

Rosa Parks - var en afroamerikanskmedborgarrättskämpe. Hon var utbildad sömmerska och tilldelades två av USA:s finaste civila utmärkelser: Frihetsmedaljen 1996 och Amerikanska kongressens guldmedalj 1999.