Pelle Sten

Läs det här i sommar!

Sommaren är här! Här kommer fem tips på både nyttig och onyttig sommarläsning. Ta det lugnt i hängmattorna!

Joni Lindgren rekommenderar:
Hacking Growth: How Today's Fastest-Growing Companies Drive Breakout Success av Sean Ellis
På ett fantastiskt enkelt sätt beskrivs mindset, process och taktiker för growth genom High Tempo Testing (som Rebel & Bird älskar). Boken är full av exempel från företag som använder processen. Första halvan av boken borde alla läsa men framför allt chefer som vill förstå vad som krävs för att få sin organisation att jobba datadrivet på riktigt.
Läs mer om boken här.

Pelle Sten rekommenderar:
Vei av Sara Bergmark Elfgren och Karl Johnsson
Sara Bergmark Elfgren och Karl Johnsson har skapat en rapp historia om kampen mellan människor, jättar och gudar i Jotunheim. Serien är välskriven och snyggt tecknad. Det enda som talar emot boken är att det här är del 1 av 2, så historien avslutas först nästa år.
Läs mer om boken här.

Josefine Granding Larsson rekommenderar:
Björnstad av Fredrik Backman
När bygden lever genom sitt sportlag är det väldigt enkelt att säga att det var tjejens fel att hon blev våldtagen om förövaren är en sportstjärna. Viktig bok om kärleken till sporten och hur enkelt det är att ta till hat i stället för medmänsklighet. Backmans bästa!
Läs mer om boken här.

Axel Hammarbäck rekommenderar:
De kommer att drunkna i sina mödrars tårar av Johannes Anyuru
Boken är en skrämmande skildring av ett Sverige i en alltför snar framtid där de främlingsfientliga vindarna bitit sig fast i samhällets ryggmärg, och där klyftorna mellan de som klassas som svenska och de som inte gör det växt sig avgrundsdjupa. Med en total närvaro och ett sällsynt vackert språkbruk balanserar Anyuru på en hårfin gräns mellan sci-fi och verklighet – och ”De kommer drunkna i sina mödrars tårar” är en viktig käftsmäll till roman som sitter kvar länge.
Läs mer om boken här.

Urban Johansson rekommenderar:
Users, Not Customers: Who Really Determines the Success of Your Business av Aaron Shapiro
En lysande bok med ett enkelt och egentligen självklart koncept. Det hög tid att lägga mindre energi på att ”fånga” kunder och mer krut på att skapa minnesvärda upplevelser och nytta för dina användare. En sån där bok man genast känner att en del traditionella företag på fallrepet skulle må bra av att läsa.
Läs mer om boken här.