Pelle Sten

Malin Crona väljer emojis, kod och Freddie Wadling

Hej, Malin Crona, och välkommen till Rebel & Bird!

Malin Crona

Vilka var dina tre viktigaste verktyg förra året?

Kommentarsfält för alla
Facebook

  1. Kommentarsfält för alla, ett kommentarssystem vi utvecklade tillsammans med läsarna på 8 Sidor. Det blev tydligt att smart teknik och ett nytt sätt att tänka kring kommentarer ledde till att nya röster som annars inte hörs i samhällsdebatten kunde göra sig hörda.
  2. Redan när vi började bygga kommentarsfältet för fyra år sedan efterfrågade läsarna möjligheten att kunna reagera med känslor och vi byggde in det i kommentarsfältet långt innan emojis var en del av allas vårt sätt att kommunicera. Och det är klart att jag 👍/💛/😆 att Facebook nu också tagit till sig detta och lagt till fler känslor för att kunna specificera ett ”gilla”.
  3. Och så började jag, precis som så många andra, att använda Slack. Det är klart att det bidragit positivt till stämningen för internkommunikationen. Sa jag att jag <3 emojis? ☺ [Det gör vi alla på Rebel & Bird. Reds. anm.]

Vilken eller vilka konferenser ser du mest fram emot i år?

– Jag ser så klart fram emot Geek Girl Meetup nu i slutet av maj. Men det jag ser mest fram emot i år över huvud taget är när jag i september åker till Barcelona tillsammans med 99 andra tjejer som ska lära sig koda, i regi av tjejerkodar.se. Sedan tänker jag att vi kommer hem och tar över världen. Och sopar banan med alla på Hack for Sweden i mars nästa år.

Vilken var den största kulturupplevelsen de senaste 12 månaderna?

Freddie Wadling på Rival i Stockholm för en månad sedan. Det finns inget som slår Freddies röst live. Inget.

Pest eller kolera: Väljer du att aldrig mer få sjunga eller att aldrig mer få spela gitarr?

– Jag väljer att aldrig mer få spela gitarr. Det finns så många som gör det bättre än jag. ☺ Mina vänner skulle säkert känna sig lättade. Min specialitet på fester är att spela av A-strängarna när jag plockar fram deras gamla gitarrer som stått undangömda i någon garderob alldeles för länge. Det har faktiskt gått så långt att jag alltid har ett paket gitarrsträngar i handväskan när jag går på fest.
Men jag skulle inte kunna leva utan att sjunga. Det finns nog säkert en och annan som tycker att det kan vara irriterande också. Att jag när som helst kan stämma upp till sång. Jag glömmer väldigt sällan en låttext jag hört. Och gör egna så ofta jag hinner.