Caroline Hedberg

Mot en maxad kundupplevelse för Sveriges största nöjesparker

bloggbild_webbdagarna_talarpunkt-3

Kom till Webbdagarna i Stockholm den 20 mars och hör hur Parks and Resorts jobbar med sin digitala omställning tillsammans med oss på Rebel and Bird. Dessutom kan du komma och prata med oss och Contentful i vår monter där vi bjuder på slush och godis.

Parks and Resorts äger några av Sveriges största nöjesparken (Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland). Kom och hör hur de jobbar med sin stora digitala omställning i programspåret ”Kunden i fokus” klockan 13.10 den 20 mars. Vi kommer att samtala med dem om frågor som:

  • Hur ökar man konverteringen?
  • Hur fokuserar man på rätt målgrupper?
  • Hur förhåller man sig till en stor teknisk skuld?
  • Vilket arbetssätt passar ett så stort projekt?

På scen står Johanna Kjellser (digitalansvarig, Parks & Resorts), Niklas Wikman (projektledare IT, Parks & Resorts), Mikael Jansson (creative director, Rebel & Bird) och Benjamin Glaser (grundare och strateg, Rebel & Bird).

Under hela eventet hittar du Rebel & Bird och Contentful (ett headless CMS som Parks and Resorts använder) i vår gemensamma monter, som är inspirerad av Gröna Lund och Kolmården. Kom till montern för att kickstarta hjärnan genom att dricka slush, äta godis och snacka med oss. Dessutom kan du bidra till Suicide Zeros arbete genom att delta i vårt mycket fina chokladhjul där du har chansen att vinna väldigt mycket choklad.

Ska du till Webbdagarna i Stockholm och vill boka ett möte med oss? Maila till Andreas Eriksson via andreas.eriksson@rebelandbird.com eller ring honom på 0703118622.