Jeja Svensson

Nio tips för tillväxt från Sthlm Tech Fest

En viktig del av konferensen Sthlm Tech Fest handlade om tillväxt och hur man ska arbeta kundcentrerat och skapa långvariga kundrelationer, både som start up och etablerat bolag, för att skapa tillväxt och fortsätta växa.

Emma Heimonen, Head of Digital Innovation på Swedbank, konstaterade: ”Vi måste vinna våra existerande kunder igen, igen och igen.” Då bygger man tillväxt.

Johan Attby, grundare och vd för fiskeappen Fishbrain som i dag har 2,5 miljoner användare, berättade inspirerat om hur de arbetar med growth, och sammanfattade det i 5 steg:

  1. Gör saker som användare älskar.
  2. Hitta kroken som får dina användare att komma tillbaka.
  3. Anställ bara de bästa.
  4. Satsa stort.
  5. Definiera vilken last er tjänst bygger på och utnyttja den. Om Facebooks är ego, LinkedIns är girighet och Fishbrains är stolthet, vilken är din?

”Lösningar på riktiga problem bygger tillväxt”, sammanfattade Elin Elkehag, grundare och vd för Stilla, det.

Ola Sars, grundare och vd för Soundtrack your brand, tipsade om att man bör hitta en tråkig nisch och bli riktigt bra på den.

Merci Grace, Head of Growth/Product på Slack, poängterade vikten av att agera mänskligt. ”Pretend you are a human being”, som deras vd Stewart Butterfield brukar säga. Slack menar att vi behöver se till människan och att de har ett behov av att bli förstådda, har en begränsad koncentrationsförmåga, är annorlunda från dig och vill bli behandlad med respekt.