Caroline Hedberg

Pelle knäppte Mästarbilden 2018

brunkebergstorg-2

Igår vann vår innehållsstrateg Pelle Sten Fotosidans Mästarbild 2018 med ett fotografi som verkligen fångade ögonblicket.

Pelle älskar att fotografera, så mycket att han för många år sedan stod och framkallade sina fotografier helt själv i mörkrum. Varje år tar han tusentals bilder på allt möjligt, men det är först nu de senaste tre åren som gatubilder blivit en favorit.

Den vinnande bilden kan tolkas på många olika sätt och är tagen direkt efter jobbet under en promenad på väg till Gamla Stan.

– Jag tycker om hur bilden kom till, säger Pelle Sten. Jag är i full fart på väg till Gamla Stan och går över övergångsstället då jag ser väggen med skuggan på. Jag vänder om och ställer mig på andra sidan gatan så jag ser väggen framifrån och tar 4-5 bilder i loppet av 10 sekunder. När jag sedan tittade igenom bilderna och såg just den här bilden kände jag att denna var "a once in a lifetime shot".

Pelle-Sten-vinner-Masterbilden Bild från Fotosidan.

Fotosidan Masters heter fototävlingen och arrangeras en gång per år och består av fyra deltävlingar. Under varje deltävling får fotografierna poäng och avslutas med att fotosidans medlemmar röstar fram Mästarbilden. Tävlingens fotografier hänger på Galleri Kontrast och där kan du även se Pelles fotografi fram till 15 juli.