Pelle Sten

Peter Blom väljer The Conference före SXSW

Snart är januari nästan slut och ett nytt arbetsår har dragit igång på riktigt. Följ med i vår stora enkät där vi tar reda på vad vi på Rebel & Bird gillade 2015 och vad vi ser fram emot 2016.

Peter Blom

Hej Peter Blom, grundare och vd på Rebel & Bird!

Vilka var dina tre viktigaste verktyg förra året?

  1. Google Sheets. Jag upptäckte ImportJSON i höstas. Blew my mind. Krydda med din favorittjänsts API och lite pivottabeller.
  2. Slack började som en efterlängtad uppgradering av IRC. Slutade med att nu också hantera all min mail och kalendrar.
  3. Babblarna. Vet du så vet du.

Vilken eller vilka konferenser ser du mest fram emot i år?

– Jag har inga konferensplaner på plats än, vilket känns både spännande och läskigt! SXSW var min tjoho-grej i flera flera år, men den har tappat sin själ. Eller i alla fall den själ som jag gillade. Men jäklar vad många minnen, vänner och affärsmöjligheter som den har gett! Vi lanserade vår första produkt – SpotON Radio – där med buller och bång, det glömmer man liksom inte. Men för att blicka framåt – jag gillar verkligen The Conference, och gänget bakom den som faktiskt är exempel på fina SXSW-vänner :-) Jag är ganska sugen på att åka tillbaks till CCC i Tyskland, det var ett bra tag sedan. Jag tror det blir något demoparty i år också…

Största kulturupplevelsen senaste 12 månaderna?

– Hallå, det finns bara ett svar. The Force Awakens. Kul grej, utan att förstå det så lyckades jag boka min premiärplats på Bangkoks enda ”4DX”-salong, vilket visade sig innebära stolar som rör på sig, rökmaskin, blås i nacken och såpbubblor (?). Så efter kungasången blev det åka av. JJ Abrams lyckades få mig att se bortom allt det och hitta tillbaks till ett barns naiva oförstörda äventyrslycka. Jag fick träffa mina bästa vänner igen efter trettio år. Jag grät, flera gånger.

Pest eller kolera: Väljer du att under 2016 bara få handla kläder på Carlings eller att bara lyssna på drone folk?

Drone folk. Any day. Det skulle förmodligen göra mig galen, men att handla på Carlings skulle göra mig sorgsen. Jag är hellre galen än sorgsen.