Fredrik Wass

Prisbelönt chefredaktör blir strateg på Rebel & Bird

Det är kul när det går bra! Vi fortsätter växa och har lyckats locka Malin Crona till byrån. Hon har jobbat med digital utveckling på Sveriges Radios Ekoredaktion, som nyhetschef på Dagens Nyheter och senast som chefredaktör på nyhetstidningen 8 sidor. Hos oss blir hon strateg och projektledare.

Malin Crona kommer senast från uppdraget som chefredaktör för tidningen 8 Sidor, där hon bland annat ligger bakom det flerfaldigt prisbelönta Kommentarsfält för alla. Hennes fokus har varit att utveckla tidningen digitalt tillsammans med användarna, bland annat genom att skapa nya tjänster för att alla ska kunna delta i samhällsdebatten.

– Malin Cronas erfarenhet är lockande för Rebel & Bird. Det redaktionella perspektivet blir allt viktigare i arbetet att skapa bra digitala produkter och där är Malins kunskap oslagbar. Att hon är expert på tillgänglig kommunikation och vet hur du lockar fler målgrupper till dina tjänster är förstås ett plus. Efter att ha arbetat med Malin tidigare ser jag dessutom fram emot att än en gång få ta del av hennes smittande engagemang och entusiasm, säger Josefine Granding Larsson, byråchef på Rebel & Bird.

– Jag brinner för att skapa engagemang hos användarna. Rebel & Bird erbjuder långsiktiga helhetslösningar åt kunderna och jag ser verkligen fram emot att få vara med och bidra i det arbetet. Det ska bli fantastiskt kul att få jobba med det här engagerade gänget, säger Malin Crona.

Malin Crona börjar på Rebel & Bird den 17 maj. Tidigare i år har även Jeja Svensson, Fredrik Wass och Jasmin Yaya börjat som medarbetare på byrån och totalt sett har antalet anställda nästan vuxit med det tredubbla under det senaste året.

Vill du jobba hos oss?