Magnus Enqvist

Eldarna värmde upp Rebel & Bird Runners Club

I höstas när dagarna blev kortare och kortare och vädret blev kallare och kallare, så började det kännas allt segare att komma ut på sin löprunda. Vad göra?

Då kom Stefan och tipsade om Winter Run Stockholm. Vi slog till och anmälde ett lag.

Nu var det bara att kämpa på i vinterrusket med målet att ta sig runt banans två varv med varvning ända uppe vid Solliden på Skansen. Och nu i lördags var det dags för start! Med bengaliska eldar som lyste upp vintermörkret och technomusik pumpade ur högtalarna sprang vi taggade iväg.

Winter Run Stockholm Start

Banan var kantad av marschaller och eldar som lyste upp i mörkret, men det var inte alltid lätt att se var man satt fötterna. Då var det bra att ta rygg på någon av de många deltagare som var rejält upplysta med diverse ljusslingor.

Backen upp mot Solliden med en stigning på cirka 60 meter sög musten ur benen, men alla svettiga träningspass i ur och skur gav utdelning och man kom igen i nedförsbackarna. Efter att kämpande bestigit backen en andra gång och kommit i mål var härligt att få sig en mugg varm blåbärssoppa. Rebel & Bird Runners Club var lagom trötta och mycket nöjda efteråt när vi vandrade med mjuka ben hem från Solliden.

Rebel & Bird Runners Club: Axel, Anton, Stefan & Magnus
Rebel & Bird Runners Club: Axel, Anton, Stefan & Magnus (plus Sara som inte kom med på bild)