Pelle Sten

Rebel & Bird hjälper unga idéer att ta plats

Rebel & Bird deltar för första gången i Stockholm Open. Under tre veckor kommer sex skolungdomar jobba här med att göra ett uppdrag åt Stockholms stad.

Målet med Stockholm Open är att fler ungdomar från hela Stockholm ska få chansen att uppleva hur det är att jobba på en PR-, reklam- eller digitalbyrå. Rebel & Bird är en av 50 byråer som deltar i projektet.

Josefin Tiderman, Holly Dahlin, Malin Crona (strateg och projektledare på Rebel & Bird), Olle Lilja, Javed Rezai, Kristofer Gullard Lindgren (studentcoach) och Mauricio Moreno Asprilla.
Josefin Tiderman, Holly Dahlin, Malin Crona (strateg och projektledare på Rebel & Bird), Olle Lilja, Javed Rezai, Kristofer Gullard Lindgren (studentcoach) och Mauricio Moreno Asprilla. (Hampus Gustafsson saknas på bilden.)

Vad ska ni göra?

– Vi ska hjälpa Farsta att få fler ungdomar att motionera. Vi ska hitta olika sätt att nå ut med budskapet. Och förhoppningsvis skapa förändring, säger Josefin Tiderman.

– Vi har många bra idéer, tycker jag. Vi är en bra grupp som kan komma fram till ett bra koncept. Vi vet hur det är i Farsta.

Vad hoppas du få ut av tiden här?

– Jag hoppas få lära mig mer om hur det funkar på ett sådant här ställe. Har aldrig varit på en byrå tidigare. Det är kul att de öppnar upp och att få göra något nyttigt, säger Josefin Tiderman.

Malin Crona som är strateg och projektledare på Rebel & Bird är gruppens handledare. Hon berättar varför Rebel & Bird deltar i Stockholm Open.

– Det är roligt att kunna visa ungdomar som kanske inte ens tänkt på reklam- och kommunikationsbranschen hur många olika saker man kan göra.

– Det är också spännande när 300 ungdomar kommer in till 50 olika byråer med 300 olika perspektiv och ännu fler nya idéer. Idéerna kommer att komma medborgarna i hela Stockholm med omnejd till godo om staden väljer att förvekliga idéerna. Det är faktiskt ett demokratiskt sätt att ta vara på de många idéer som finns, säger Malin Crona.

Kristofer Gullard Lindgren som precis har tagit examen från Beckmans designhögskola är studenternas coach.

Hur ska du hjälpa studenterna?

– För mig är främst uppdraget att visa ett alternativt yrke som jag inte kände till när jag var i deras ålder. Jag vill visa hur kul man kan ha på ett jobb som allt för få känner till.

– Det är fantastiskt kul att få chansen att handleda i något jag själv brinner för och tycker är roligt. Och kul att vara här på Rebel & Bird. Ni har säkert mycket datainput som jag inte fått på Beckmans.

Arbetet består av en del strategi, en del skapande och en del presentation. Om tre veckor ska gruppen vara klara att presentera sina förslag för stadsdelsnämnderna i Stockholms stadshus. Under sitt arbete kommer gruppen sitta på Rebel & Birds kontor på Sveavägen och få handledning av Malin Crona och Kristofer Gullard Lindgren. De kommer också få träffa flera anställda för att få hjälp med projektet och för att få en bild av vad som sker här för att själva kunna skaffa sig en uppfattning av hur det är att jobba på en byrå.

Vi önskar Hampus Gustafsson, Holly Dahlin, Javed Rezai, Josefin Tiderman, Kristofer Gullard Lindgren, Mauricio Moreno Asprilla och Olle Lilja välkomna till Rebel & Bird och stort lycka med sitt arbete!