Caroline Hedberg

Rebel & Bird på studiebesök hos kunden Parks and Resorts på Gröna Lund

gronalund_behindthescenes_randb

Det är alltid roligt att förena nytta med nöje! Förra veckan var Rebel & Bird på studiebesök hos vår kund Parks and Resorts och fick en rundvandring “behind the scenes” på Gröna Lund.

Under rundvandringen fick vi se parken med helt nya ögon. Oftast innebär ett besök på Gröna Lund en tur med familj eller vänner och fokuset ligger på att kul. Då tänker man inte på hur mycket arbete som ligger bakom och hur mycket som måste fungera i en stor och komplex nöjespark. 31 attraktioner och sex restauranger kräver en hel mängd teknik-, säkerhets-, underhålls- och upplevelsearbete. Allt för att besökaren ska få en så bra upplevelse som möjligt.

Under studiebesöket fick vi bland annat gå in under attraktionen “Insane”, där vi fick en genomgång i hur teknik och underhåll av attraktionen fungerar. Vi lärde oss att bromssystemet på attraktionen består av magneter och fungerar alltid till hundra procent även om parken skulle få strömavbrott. Häftigt!

För att förstå sin kunds kunder på allra bästa sätt, är det bra att känna på att vara slutkunden själv. En rolig del i arbetsprocessen när det gäller att förstå sig på Gröna Lunds parkbesökare.

Rebel & Bird arbetar bland annat med att koppla samman den fysiska parkmiljön med den digitala för att förbättra upplevelsen för de 1,5 miljoner gäster som besöker parken varje år. Ett otroligt spännande samarbete.

I Parks and Resorts ingår några av landets främsta upplevelseparker: Gröna Lund, Kolmården, Furuvik, Skara Sommarland och Aquaria. Tillsammans besöker nästan tre miljoner gäster parkerna årligen och sysselsätter drygt 3 300 personer, varav 370 på årsbasis.