Caroline Hedberg

Rebel & Bird stöttar tjejer som vill programmera

ebba_zimmerman_pinkprogramming

Rebel & Bird är stolt sponsor till Pink Programming som äger rum i vår koncerns B3 Consulting Group lokaler den 18 november. Vår projektledare Ebba Zimmerman kommer vara på plats och delta under eventets paneldebatt.

Pink Programming är en ideell förening som håller 25 programmeringsträffar varje år för tjejer i alla åldrar med blandade erfarenheter. Det är till för allt från de som går i gymnasiet till de som har flera års arbetslivserfarenhet och allt däremellan. Pink Programming bildades 2015 med syftet att anordna läger och träffar där kvinnor kan lära sig att programmera i en inspirerande och kravlös miljö. Den 18 november arrangeras träffen hos B3 Consulting Group.

– Det känns jätteroligt att få vara med i panelen under Pink Programming, säger Ebba Zimmerman. Jag uppskattar initiativ som dessa, eftersom programmering fortfarande är en mansdominerad bransch. Att få vara med och inspirera yngre tjejer till att lära sig att programmera och göra karriär i IT-branschen är häftigt, särskilt eftersom jag själv är väldigt ny inom den branschen.

Ebba Zimmerman är projektledare i Rebel & Birds traineeprogram Rebel & Academy. Innan Rebel & Bird har Ebba studerat programmet Digital Data Strategist på Hyper Island där hon i dagsläget har internship period. Hon har även arbetat med sökordsoptimering under ett antal år.Ebba fick upp ögonen för programmering redan som tonåring när hon började koda bloggar till sina vänner, men fick sedan passionen att driva de digitala projekten och ha en övergripande roll i stället för att enbart koda.

Vill du också vara med och lära dig programmera den 18 november? Besök Pink Programmings Facebookgrupp för mer information och anmäl dig här till eventet.