Caroline Hedberg

Vi tar ett första steg ut i rymden tillsammans med Warp Institute

warp-and-rebel-and-bird

Vi blir digital partner till Warp Institute, en stiftelse som arbetar för att påskynda ny teknik och driva mänskligheten framåt – redan inom ett år ska vi ta oss mot rymden tillsammans.

Ja du läste rätt! Redan inom ett år ska Warp Institutes första projekt ut i rymden, en rymdfarkost som ska åka runt jorden för att fotografera rymdskrot. Även ett andra uppdrag är planerat och kommer förhoppningsvis äga rum år 2020, då bär resan av till en asteroid, jordens minimåne närmare bestämt. Detta kommer bli det första privata uppdraget till en asteroid i historien. Projektet heter “Beyond Atlas” och har redan fått stor finansiering och det är många som tror på satsningen, där bland annat Christer Fuglesang är en av rådgivarna i projektet.

Projektets mål är att bidra till att göra det möjligt för människor att bo i rymden. Att mänskligheten ska vara en rymdresande civilisation och utforska solsystemet. Aldrig tidigare har en privatfinansierad och byggd rymdfarkost nått en asteroid.

När vår VD Jonas Elgquist sa att en del av företagets vision är att ta sig ut i rymden tidigare i höstas, var det inte många som tog honom på allvar. En av dem var Mathias Sundin, som är medgrundare och ordförande i Warp Institute, tidigare riksdagsledamot, TEDx-talare och internationell föreläsare.

”Hm, skitsnack, tänkte jag när jag läste artikeln där Rebel & Birds vd Jonas Elgquist berättade om målet för företaget. Han sa att de ville bygga något som skulle åka ut i rymden. Så jag ville testa honom lite och lade till honom på LinkedIn och frågade ’Vi ska skicka ut en grej i rymden, vill du hjälpa till?’ Och han svarade ja! Inget skitsnack här inte. Nu är Rebel & Bird digital partner till Warp Space Program”, skriver Mathias Sundin, medgrundare och ordförande i Warp Institute på LinkedIn.