Caroline Hedberg

Rebel & Birds utvecklare Robert Pettersson förenar arbetslivet med privatlivet i San Francisco

robert-i-san-francisco1

Robert Pettersson passar på att arbeta från andra sidan jorden för att kunna umgås med sin flickvän som studerar på Academy of Art University i San Francisco.

Här på Rebel & Bird försöker vi hjälpa våra anställda att få ihop livspusslet. Så när Robert tillfälligt behövde flytta till San Francisco såg vi till att det funkade att jobba därifrån.

Hur fungerar det att arbeta från San Francisco?
– Bra! Jag trivs väldigt bra med upplägget, säger Robert. Så länge det finns en tydlig kommunikation och en bra avstämning med kollegorna hemma i Stockholm så fungerar det bra. Nackdelen med att jobba från Kalifornien är tidsskillnaden. Vi ligger nio timmar efter här, vilket innebär att om Sverige börjar jobba vid 9 så är det midnatt här. I mitt projekt har vi lagt avstämningen klockan 16 svensk tid (klockan 7 här).

– Utöver avstämningar så finns det andra saker som gör distansarbetet lite lättare. För utvecklare finns det en extension till Visual Studio Code som heter Live Share. Det är en screen sharing där jag kan bjuda in mina kollegor till en session där vi alla samarbetar på samma kodbas. I övrigt sker samarbetet på samma vis som när jag är hemma. Vi använder git för versionshantering, Jira för projektplanering och Slack för kommunikation.

Hur är det att vara i San Francisco då?
– Det är mycket som jag tycker om med San Francisco, exempelvis vinprovning i Sonoma, hiking i Armstrong Redwoods, kajakpaddling i Russian River, ranch-viben i San Benito och tech-pulsen i Silicon Valley. Det är alla aktiviteter och platser utanför staden, vilket inte betyder att jag ogillar staden i sig. Tvärtom, allt detta bidrar till att San Francisco har blivit mitt andra hem. Även om San Francisco Bay Area är enorm, är staden i sig tillräckligt liten för att ta sig omkring till fots. Promenader upp och ner för kullar med otroliga vyer åt alla håll, möten med knasiga och intressanta personer, lummiga trädgårdsbarer och behagligt klimat är exempel på ingredienser för att baka ihop min favoritstad.

Bästa restaurangen i San Francisco?
– Ouff … Det finns för många. Men ok, det här är mina två bästa:

Kött: l’Ardoise – Deras pan roasted rack of lamb är från en annan värld, och till efterrätt väljer man såklart en Valhrona chocolate fondant…YUM!

Vegetariskt: Del Popolo – Jag är vanligtvis en förespråkare av svenska sunkpizzor, men en mozarella di bufala från Del Popolo får andra pizzor att känna sig…otillräckliga?

robert-i-san-francisco