Caroline Hedberg

Så ska ett modernt elbolag kommunicera – kunderna fick bestämma

Lansering_oresundskraft

Rebel & Bird är stolta över att få berätta att Öresundskrafts nya webbplats är live. Den är framtagen efter kontinuerlig feedback från Öresundskrafts engagerade kunder. Nu kan entusiasterna grotta ner sig i sin energiförbrukning på detaljnivå.

Rebel & Bird arbetar med Öresundskrafts digitala kundmöte och hur de kan digitalisera och optimera sin affär nu och i framtiden. Projektet har verkligen hela paketet. Vi har gjort ett grundläggande strategiarbete, värdegrundsarbete, budskapsplattform, målgruppsanalys, innehållsstrategi, kategorisering av deras erbjudanden och en framtidsvision.

En stor del av arbetet handlar om att de ska få Sveriges mest nöjda elkunder. Med stolthet kan vi berätta att de har bland Sveriges nöjdaste elkunder idag!

På Öresundskrafts nya sajt kan kunderna följa sin energiförbrukning på ett smidigt sätt och det är lätt att hålla koll på fakturorna. För de riktiga entusiasterna finns nu detaljerade vyer över hur mycket deras solcellsanläggningar producerar. Dessutom är denna komplexa data visualiserad på ett lättförståeligt sätt.

Sajten är gjord utifrån att den ska fungera perfekt i mobilen. Självklart kommer den fungera på andra enheter också. Men all statistik visar att mobilen är det som Öresundskrafts kunder använder i första hand.

Inget innehåll ska vara mer än tre klick bort för kunden. För att se till att UX-designen är logisk och lättanvänd gjorde Rebel & Bird användartester av konceptet tidigt i processen.

Men inte nog med det. Så fort det gick, öppnade vi en betasajt där inbjudna kunder kunde testa sajten.

oresundskraft_ipad-och-mobilvy_blogg

Kontinuerligt har betasajten uppdaterats med förbättringar och nya funktioner, som kunderna har kunnat fortsätta testa. Den slutna betan blev sedan en öppen beta. Ju närmare vi kom lanseringen, desto mer lockade Öresundskraft sina kunder att testa den nya sajten. Detta gjordes genom banners och till slut skickades kunderna automatiskt vidare från delar av den existerande sajten till den nya sajten. På så sätt har vi kontinuerligt fått in feedback och kunnat skapa den bästa möjliga webbplatsen för Öresundskrafts kunder.

– Det är viktigt att tillgodose kundernas behov på sajten och inte gömma undan information eller funktioner som de söker. För att stödja kundernas behov har vi arbetat mycket med att ha tydliga Call to Action-knappar. Det gör det enklare för kunden att till exempel hitta rätt elpris, fördjupa sig i sin energiförbrukning eller anmäla fel. Kundernas feedback har varit ovärderlig för att vi ska veta att vi vägleder dem på rätt sätt. Om kunderna visade att de inte förstod, så gick vi tillbaka till ritbordet för att möta deras förväntningar och behov på ett bättre sätt, säger Erik Westerdahl, projektledare på Rebel & Bird.

Öresundskraft förbättrar sina tjänster och funktioner för sina kunder hela tiden. För att ge sina kunder den bästa servicen, är det enkelt för redaktörerna att göra snabba uppdateringar av sajten.

Öresundskraft är 400 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med sina 125 000 kunder skapar de smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. De ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, bredband, stadshubb för Internet of Things samt energitjänster lever de sin vision: ”Energi för en bättre värld. Kraft för regionen”.

Kort fakta om projektet

Uppdrag: Digital affärsutveckling
Tekniker: Episerver och Aurelia
Webbplats: www.oresundskraft.se
Kompetenser i projektet: UX-designer, systemarkitekt, frontend-utvecklare, backend-utvecklare, affärsutvecklare, digital strateg, innehållsstrateg och projektledare.