Caroline Hedberg

Så ska Stockholms ungdomar lockas att träna utomhus

bloggpost_sthlmop_redovisning-1

Idag pitchade vårt gäng från #SthlmOp sitt träningskoncept på Changers Hub för beställaren från Stockholm Stad.

Under snart tre veckor har våra talanger från #SthlmOp arbetat hos oss på Rebel & Bird med sin lösning som ska få ungdomar att använda stadens utegym och andra kostnadsfria träningsanläggningar utomhus oftare.

För att ta reda på vad målgruppen vill ha intervjuade de ungdomar, både på utegym och på andra platser, och läste rapporter. Från de rapporterna tog de bland annat med sig att ungdomar spenderar runt 9 timmar per dag framför olika skärmar. Det är svårt att få ungdomar att slita sig från sina skärmar och därifrån kom deras idé. I stället för att flytta ungdomarna från sina skärmar kan de förstärka träningen med hjälp av en app. Att svetsa samman den fysiska träningsplatsen utomhus med digitala skärmar.

mockup-sthlmop-losning

Lösningen är en app inspirerad av ”Försvarsmaktens träningsklubb” och har en spelartad karaktär som låter dig följa din utveckling och få medaljer och poäng för prestationer. Du ska kunna jämföra dig med dina vänner och andra användare om du vill men också kunna behålla det privat.

Appen ska tydligt visa dig som användare vad du ska göra, vad du har åstadkommit och hur du har förbättrats. I appen ska du hitta tydliga instruktioner för övningar som passar just dig och var du kan utföra dom. Den visar dig både utegym och andra platser där du kan utföra utomhusträning och ha med dig mobiltelefonen.

Gruppen har tillsammans med Rebel & Bird tagit fram en prototyp av appen som de visat upp för ungdomar för att få feedback och kunna förbättra sin idé.

För att väcka intresse kring appen föreslår gruppen en instagramkampanj “FunRun” som visar upp appen och dess funktioner.