Pelle Sten

Skapa lojala kunder redan innan de blivit kunder

För oss på Rebel & Bird är lojalitet alltid i fokus oavsett var vi än är i kundens resa eller vad uppdraget än handlar om. Att skapa lojala kunder är alltid mer lönsamt än att jaga nya kunder.

Tillväxttrappans fyra steg.

På senaste tiden har vi skrivit flera inlägg där vi beskrivit vad tillväxttrappan är och hur du ska arbeta med den. Men här vill vi förtydliga att bara för att det är en trappa med stegen anskaffning, aktivering, intäkter och lojalitet betyder det inte att det inte går att skapa lojala kunder redan i de första stegen.

Traditionell marknadsföring handlar om att kasta in så många konsumenter som möjligt i en köptratt och sedan hoppas på att så många som möjligt rinner hela vägen igenom tratten till att de blir både kunder och lojala ambassadörer för varumärket. Så enkelt är det inte.

Att skapa tillväxt kräver målmedvetet arbete genom hela processen. Varje steg upp i tillväxttrappan kräver arbete från din sida. Men gör du det rätt kan du skapa kundlojalitet redan när personen blir kund.

En lojal kund är inte per definition en person som varit kund i mer än tio år, utan det finns möjligheter att skapa lojala kunder i varje steg. Ta till exempel när Uber införde möjligheten att lägga till betalmedel i appen genom att skanna sitt kreditkort med mobiltelefonen. Folk laddade ner appen bara för att testa funktionen.

Att bli en lojal kund handlar i grunden om att få det man förväntar sig. Men då är det också viktigt att veta vad man kan förvänta sig.

Retargetingannonser för Defold

Ett exempel på en praktisk aktivitet du kan göra för att få fler att fatta beslut är det här. Bekräfta för de potentiella kunderna att det är rätt val de gör. Gör det med hjälp av riktad annonsering. Retargeting helt enkelt. Men till skillnad från den typen som irriterar oss alla (att få se sko- och reseannonser över hela internet efter att du har gjort ett köp), så annonserar du till de här personerna som om de redan är kunder.

Säg att du marknadsför en spelmotor, annonsera då genom att visa upp spel som skapats med spelmotorn eller lyft fram funktioner, tjata inte om att ladda ner motorn eller följa en sida på Facebook.

Vill du ha hjälp att komma igång med tillväxttrappan? Säg hej!