Caroline Hedberg

Teambuilding med användartest av Disneyland

hyperspacemountain_que-1

I helgen var Rebel & Bird i Paris för en workshop om hur man kan göra upplevelsen roligare i nöjesparker. Fokus låg på att lära oss mer om köer och hur de upplevs. För att uppleva det på riktigt valde vi att användartesta Disneyland Paris.

I år har Rebel & Bird dubblerat antalet anställda och sedan sommaren har totalt 15 nya medarbetare kommit in i familjen. För att låta alla lära känna varandra bättre, ha roligt ihop och dessutom få koppla jobbet till en unik upplevelse reste vi tillsammans ner till Paris.
workshop_paris
Första dagen höll vår Growth Lead Jasmin Yaya en kreativ workshop med målet att hitta smarta lösningar som förbättrar hur det är att köa i nöjesparker. Hur kan vi få bort känslan av att bara stå i en oändligt ringlande kö där folk tränger sig före?
k-_disneyland_paris
Nästa dag var alla tidigt uppe på morgonen för att kunna användartesta Disneyland hela dagen. Peppade och laddade med frågor att undersöka, frågor som ”Hur är flödet in genom huvudentrén?”, ”Hur är köerna till attraktionerna?”, ”Hur informerar de om kötiderna?” (och stämmer den informationen?), ”Hur syns utbudet i restaurangerna innan man går in?” och ”Källsorterar de?”.

“Vi gör något tillsammans utanför arbetet en gång per månad, men varje år gör vi också en resa. Vi har roligt på jobbet i vardagen också, men vid sådana här tillfällen blir vi extra sammansvetsade och hinner umgås ordentligt. I år var det extra kul att kunna kombinera resan så tydligt med projekt vi jobbar med.”, säger Josefine Granding Larsson, COO Rebel & Bird.

Köerna på Disneyland är väl planerade och personalen är säkra på sina arbetsuppgifter för att smidigt fylla attraktionernas vagnar så fort och smidigt som möjligt. Men det är bara ett fåtal köer som bjuder på en upplevelse under väntetiden som kan vara upp till drygt två timmar. Lösningarna vi kom fram till på workshopen dagen innan hade definitivt gjort upplevelsen under kötiden mycket roligare!