Caroline Hedberg

Pappersskivspelare och bajsemojis på Nordic.design

V-ra-designers-p--nordic-design

Släpp designersarna loss, det är höst! Johan, Kajsa, Malin, och Axel lämnade kontoret och det vanliga jobbet en dag för att gå på konferens – nämligen Nordic.designs andra upplaga. Så här var det!

Dagens bästa presentation

Johan
– Dr Kate Stones ”Designing for a connected world”. Kate vill demokratisera teknik och göra det möjligt för alla att med en skrivare och ett chip kunna digitalisera de analoga prylar som vi redan har – det går inte att inte gilla det.

Kajsa
– Mala Kumars ”Substantive Tech”. Det är viktigt att se att mycket design görs i västvärlden men att den kunde göra mycket mer nytta i andra delar av världen. Mala Kumar som är UX/UI-designer på Unicef gav en väldigt intressant inblick i hur det är att vara UX-designer i afrikanska länder och hur mobiler används i olika delar av världen. Där är prata en större grej än att skriva det man vill framföra, vilket ändrar designbeslutet totalt.

Malin
– Vicki Tans ”The secrets data won’t tell you”. Det var väldigt intressant att se Headspace onboarding och hur datan förändrades.

Axel
– Dr Camela Logans ”Making simulated environments more accessible with cross-cultural research”. Camela, UX-researcher på Facebook, gav många användbara tips för hur man utför UX-research för simulerade miljöer (till exempel live-streams, VR-världar, online-communities med mera).

Dagens citat

Johan
”Make cool shit!” – Danger Dave

Kajsa
”The future will look more like the past than the future” – Dr Kate Stone

Malin
”[Emojis] close the gap between what we type, and what we mean” – Jennifer Daniel

Axel
– Okej, KORT backstory till citatet som var konferensens (årets?) bästa ordvits. Kate Stone, som bländade alla med sina interaktiva trycksaker, visade upp ett projekt hon gjorde åt DJ QBert, där hon fick ett konvolut för en LP-skiva att fungera som en interaktiv skivspelare – vilket gjorde att hon kunde DJ:a på papper. Under demon slängde hon helt sonika ur sig ”I use to say that — on paper — I’m the best DJ in the world”. Geni.

dj-on-paper Dr. Kate Stone visar upp sin papperskivspelare.

Bubblare
”Have fun, it’s just the Internet” – Isha Kasliwal, Senior UI/UX-utvecklare på Twitch.

Dagens överraskning

Johan
– Att det kan vara så kul att ta på papper när ytan är kopplad till olika interaktioner.

Kajsa
– Danger Daves intro.

Malin
– Att det serverades en helt vegansk lunch! Älskar detta miljötänket! Men det är 2018 och borde egentligen inte vara en överraskning utan mer en självklarhet.

Axel
– Jag är säkert sist på bollen här – men att glass- och bajsemojisarna i grunden är samma emoji.

Dagens bästa insikt

Johan
– Tänk utanför skärmen och lita på din intuition – papper är på väg att möta det digitala, AR/VR flyttar upplevelsen ut i "verkligheten", begränsningarna kring digital typografi är snart ett minne blott, data förklarar för oss vad som har hänt och vår intuition eller magkänsla måste guida oss till varför. Slutligen får vi som designers aldrig glömma att ha kul, bryta mönster och utmana konventioner!

Kajsa
– Att jobba mot att underlätta för folk som behöver det på riktigt.

Malin
– Att man kan hjälpa så många med data och design, speciellt i utsatta länder.

Axel
Observa användare använda produkter i deras “naturliga miljö”. Emojis är inget skämt (lästips: Det stora BAJSBRÅKET som nästa splittrade Unicode)

Helhetsupplevelsen i tre emojis

Johan
🕺💩🍦

Kajsa
✌️❤️🤡

Malin
🤸‍♀️💭🙏
– Bra upplägg och så sjukt bra talare, att det var så många kvinnor gjorde mig glad! Jag gick därifrån i slutet av dagen och kände mig trött av all information, och interaktion men även så sjukt inspirerad.

Axel
💃🤯🚑

havefunitsjusttheinternet