Filmstaden

Omdefiniera den digitala bioupplevelsen

UX
Design
Utveckling
Projektledning

I korthet

Det var dags för filmälskare att hitta Filmstadens förbättrade filmupplevelser som IMAX, VIP-lounger och de största filmpremiärerna. Kunderna skulle gå på bio spontant och Rebel and Bird levererade en onlineupplevelse som var så bra att kunden trodde att deras telefonlinje var ur funktion. Galet va? Vill du se på bio? Köp dina biljetter, ge bort en bioupplevelse till en vän och använd dina lojalitetspoäng - allt genom att använda din telefon. Vi ses där!

Developed in partnership with 
Read Their case story

Nominerad till Svenska Designpriset 2019

Samtal till kundservice minskade med 

96%

Filmstaden utnämndes till Sveriges bästa nöjessajt

2018 blev Filmstadens webbplats utnämnt till Sveriges bästa nöjessajt och listad som en av Sveriges 100 bästa sajter av IDG.

"Den nya webbplatsen har levererat över förväntan och vi är mycket glada och nöjda över att få en bekräftelse på att vi har investerat i rätt saker. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla våra digitala kanaler tillsammans med Rebel och Bird."

- Head of Digital, Filmstaden.

Webbplatsen är utformad för att tillgodose behoven hos tre olika filmpersonligheter. Nya storfilmer på topp för att inspirera dem som bara tittar på film några gånger om året och som tittar in för att bli inspirerade. För dem som redan ser många filmer på bio har vi lagt till enkel åtkomst för att se vad som är nytt. Och för dem som planerar sina besök långt i förväg, finns bokningskalendern precis framför dig. Webbplatsen var så bra att det knappt kom in några samtal angående webbplatsen till kundsupport på den norska marknaden efter att den nya lanserades. Filmstaden trodde först att telefonlinjen var ur funktion. Efter lanseringen sjönk samtalen från 250 till 10 samtal per månad.

Relaterade artiklar