Caroline Hedberg

Vi kickar igång Parks and Resorts stora digitala satsning - Vildmarkshotellet är först ut

vmh-mockup-1-bg_blogg

Vi är stolta över att få berätta att Vildmarkshotellets nya webbplats är först ut i Parks and Resorts nya stora digitala satsning, där deras hotell och nöjesparker samlas på en gemensam digital plattform.

Parks and Resorts är Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin. I gruppen ingår några av Sveriges mest populära besöksmål; Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Nu gör Parks and Resorts en stor digital satsning där alla deras verksamheter ska samlas på en gemensam plattform där de kan uppdatera all information från en och samma plats vilket förenklar arbetet. Den digitala satsningen innefattar allt ifrån nya hemsidor till att förstärka den fysiska upplevelsen på nöjesparkerna med digitala komponenter. Syftet är att stärka relationen till besökarna, öka kundnyttan och förenkla för besökaren före, under och efter upplevelsen i någon av deras nöjesparker och hotell. Den digitala satsningen ska även göra det snabbare och billigare att utveckla sajterna tack vare samordning och egen utveckling.

– Strukturen på nya webbplatsen känns helt självklar och proffsigt gjord, tydlig och enkel men ändå modern! Precis vad vi vill uppnå., säger Johanna Kjellser, Digitalansvarig på Parks and Resorts.

Vi har byggt Vildmarkshotellets webbplats i Contentful, en skalbar lösning som gör det lätt att accelerera och att bygga vidare på för framtidens behov. Aktuell data om hur besökare rör sig på webbplatsen hämtas in med hjälp av Guess.js. Sajten använder den informationen för att avgöra om den ska förladda sidor som besökaren eventuellt kommer gå vidare till. Det här gör att sajten laddar mycket snabbare för besökarna. Målet med den nya sajten är att förenkla för hotellets gäster och konferensarrangörer och göra dem mer självständiga.

– Valet av Contentful och Gatsby känns bra utifrån vår strategi att bygga vår nya digitala plattform på komponenter som är bäst på sin respektive funktion, säger Niklas Wikman, projektledare Parks and Resorts.

I Parks and Resorts ingår några av landets främsta upplevelseparker: Kolmården, Gröna Lund, Furuvik, Skara Sommarland och Aquaria. Tillsammans besöker nästan tre miljoner gäster parkerna årligen och sysselsätter drygt 3 300 personer, varav 370 på årsbasis.

Mikrotjänsterna placerar Parks and Resorts i framkant

Läs mer om modellen vi använder för att bygga Parks and Resorts nya sajter.