Josefine Granding Larsson

Vikten av en rättvis och hållbar företagskultur

Den 8 mars 2016 skrev jag om hur vi skapar en jämställd arbetsplats på Rebel & Bird. Med avstamp i den fantastiska rörelse som #metoo dragit igång, är det dags att skriva om hur vi jobbar igen.

Rebel & Bird betonar vikten av en jämställd och hållbar företagskultur

Som företag har vi förmånen att forma den kultur som gäller hos oss. I affärer och i relationer med oss, och som anställd hos oss. Vi har förmånen att forma våra spelregler, att bestämma vad vi accepterar. Det har vi alltid gjort, och kommer alltid göra.

Vår värdegrund är oerhört viktig för oss. Det är kompassen som styr hur vi jobbar, och vilka vi jobbar med. Rebel & Bird är en arbetsplats för människor som gillar andra människor, alla människor. Rebel & Bird är en arbetsplats där hat och förtryck inte har någon plats. Vi accepterar inte ett sådant beteende hos vare sig medarbetare, kunder eller leverantörer.

Som kvinna kan jag förstås också säga Me, too. Jag skriver förstås, eftersom jag är övertygad om att alla, ALLA, kvinnor har varit med om sexuella övergrepp i någon omfattning. Det är så vanligt att det inte är något vi pratar om, vilket gör #metoo så viktigt, plötsligt pratar vi om det. (Även om det förstås inte är de som blir utsatta som ska behöva prata om det, det är de som utsätter som behöver sluta med sitt beteende.)

I rekryteringsammanhang brukar jag prata om att vårt ledord är hållbarhet. Kort sagt: vi sätter hållbarhet främst och det gör vi inom tre områden: kunden, omvärlden och medarbetaren.

Vi levererar hållbara lösningar till kunderna, vi skänker pengar till välgörenhet varje månad, vi handlar så mycket ekologiskt och fair trade-märkt som möjligt och vi ser till att våra medarbetare får en hållbar vardag med flexibel arbetstid, ingen slentrianmässig övertid och schyssta villkor. Hållbarhet är förstås också jämlikhet på alla plan.

Därför upprepar jag mig: Rebel & Bird är en arbetsplats för människor som gillar andra människor, alla människor. Rebel & Bird är en arbetsplats där hat och förtryck inte har någon plats. Rebel & Bird accepterar inte ett sådant beteende hos vare sig medarbetare, kunder eller leverantörer.

Vi behöver alla kämpa varje dag för att göra vårt samhälle, och hela världen, bättre. Jag är stolt över att kunna säga att på Rebel & Bird är det en självklarhet.

Det här är vårt svar på #sistabriefen.