Filmstadens snabba omställning

Filmstadens snabba digitala anpassning under pandemin

Skriven av Matilda Johansson
I denna artikel berättar vi om hur Filmstaden, tillsammans med Rebel and Bird, anpassade sin verksamhet för att möta kraven på social distansering. Genom snabb anpassning lyckades vi tillsammans utveckla den digitala upplevelsen för att garantera biogästerna ett säkert biobesök.

Som de allra flesta vet vid det här laget så har nöjesbranschen varit en av de hårdast drabbade branscherna sen Corona slog till i början av 2020. Med Corona kom många nya regler och rekommendationer som Filmstaden plötsligt var tvungna att anpassa sig efter. Det var inte helt enkelt när man bedriver en verksamhet där många personer vistas på ett och samma ställe, i biosalongerna.

Filmstaden stod inför en ny stor utmaning och lösningen var alla överens om, vi behöver se till att gästerna kan gå på bio på ett smittsäkert och ansvarsfullt sätt. Men hur gör vi det?

Social distansering säker distansering säkerställs redan vid bokning

Lösningen blev ett uppdaterat bokningssystem som säkerställer social distansering redan vid bokningen av biljetter som lanserades redan innan sommaren 2020. 

– För mig som arbetar med Filmstaden är det viktigt att ansvaret för social distansering inte hamnar på kunden. Det är något som vi ska ansvara för och som vi nu sett till sköts automatiskt när man bokar sina biljetter. När kunden bokar sina biljetter, vet de att det är platser som uppfyller de restriktioner som finns och man kan njuta av sin bioupplevelse på ett säkert sätt, säger Magnus Olsson, utvecklare på Rebel and Bird. 

Systemet ser till att det inte går att boka fler antal platser per föreställning än vad regeringen godkänt för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, oavsett hur stor biosalongen är. För att följa de rekommendationer som finns lämnas både platser och rader tomma när så krävs.

– För att vi ska driva vår verksamhet och garantera våra gäster ett tryggt biobesök är det en förutsättning att kunna erbjuda en biljettbokning som hanterar den sociala distanseringen. Jag är mycket glad och stolt över det arbete som vi, tillsammans med Rebel and Bird har gjort för att säkra det." Jennie Granbom, Head of Digital på Filmstaden.

När gästen ska boka sina biljetter, ser platsväljaren till att det inte går att boka platser närmare än rådande avståndsrekommendationer från en redan bokad plats. 

Stolarna runt de funktionsanpassade platserna är alltid obokningsbara för att säkra att de platserna alltid finns tillgängliga.

Det uppdaterade bokningssystemet implementerades även för Norges biokedja ODEON Kino.