Happy Homes

Happy Homes satsar stort på egen E-handel

Skriven av Matilda Johansson
Rebel and Bird ska tillsammans med Jetshop och Omniarch skapa mer kundnytta och enhetlig kommunikation för Happy Homes 80+ butiker genom en stor satsning på deras E-handelslösning.

Happy Homes gör nu en storsatsning på e-handel och det är det budskapet om hemkänsla som ska genomsyra hela kundupplevelsen. Happy Homes vill komma närmare slutkund och ge ett mervärde genom att förstärka butikens erbjudande online. 

Att gå mot en mer digital försäljning var ett naturligt steg för Happy Homes och projektet innefattar lösningar för både B2C och B2B med funktioner som kulörväljare, kundklubb och presentkortslösning. Ansvariga för att leverera detta är ett fantastiskt samarbete mellan Rebel and Bird, som ska leverera design och utveckling, Jetshop som plattformsleverantör och Omniarch som strategisk partner. 

– För att fortsätta differentiera oss och ännu bättre kommunicera vårt huvudbudskap om hemkänsla såg vi behovet att satsa på e-handel. Det har saknats i vår kedja och ger stora möjligheter för både kommunikation och ökad försäljning, säger Magnus Ohlsson, VD på Happy Homes.

Projektet startade med en strukturerad förstudie där Rebel and Bird tog fram ett designkoncept för den nya e-handeln tillsammans med en backlog över kommande utvecklingsprojekt. Projektet genomförs med en modern teknisk-stack och baseras på Jetshop Flight som webbfront.

– E-handel är ett område som passar oss på Rebel and Bird otroligt bra givet den kompetens vi besitter. Samtidigt som det krävs djup teknisk kompetens så är ett digitalt kundmöte i världsklass en nyckel för att nå framgång i en alltmer konkurrensutsatt tillvaro. Tillsammans med vår metodik och kompetens för att nå digital tillväxt ser vi fram emot att skapa stor nytta för Happy Homes, säger Andreas Eriksson, försäljningschef på Rebel and Bird. 

Happy Homes är Sveriges äldsta frivilliga färghandelskedja med över 80 butiker runt om i landet, alla med lokala rötter. Deras handlare har en bred kunskap efter många år i butik, ibland i flera generationer. De har funnits i sin nuvarande kostym sedan 2010, men grundades som frivillig fackhandelskedja redan 1963, då under kedjenamnet Färgsam. Kedjan är handlarägd vilket innebär att varje lokal handlare också är delägare i kedjan.