Jonas Elquist

“Vi är glada att vår affär är tillbaka i ett normalläge. Nu är det fokus på att växa både med kunder och medarbetare”

Skriven av Matilda Johansson
Sommaren lider mot sitt slut och hösten är snart här. Vi möter Rebel and Birds VD Jonas Elgquist som delar med sig om bolagets utmaningar och framgångar hittills i år, samt vad som händer närmaste tiden.

Hur summerar bolaget 2021 hittills?

- Som för många andra har även detta år varit en utmanande tid. Hela Corona-perioden har varit en utmaning för oss. Den mest bidragande faktorn till detta var att flera av våra stora kunder blev väldigt utsatta under pandemin, exempelvis Filmstaden, Gröna Lund och Kolmården som påverkades mycket av restriktionerna som pandemin krävde. Men nu har det börja vända, både för våra kunder och för oss. 

För att hantera delar av de utmaningar året har inneburit har vi ställt om och breddat Rebel and Birds erbjudande. Förra året intensifierade vi vår satsning på e-handel (retail) och detta har verkligen burit frukt. Det är nu en stor del av vad vi arbetat med på dagarna. I dagsläget driver vi fem parallella e-handelsprojekt. 

Att öka fokuseringen på e-handel var en positiv förflyttning för oss som gick snabbare med anledning av pandemin. Vi hade inte tvingat oss in, så intensivt, i den världen om det inte var p.g.a. situationen pandemin orsakade. Vi blev tvungna att aktivt hitta nya affärer och kunder.

"Rebel and Bird är sedan länge kända för att, med hjälp av vår arkitektur, bygga snabba digitala lösningar. Och vi ser att det ger utdelning för våra kunder som arbetar med e-handel"

På vilket sätt går e-handel bra ihop med Rebel and Birds profil och spets inom digitala upplevelser?

- E-handel (fysiska produkter/retail) har varit pusselbiten vi har saknat i vår kompetensportfölj. Vi har länge varit tunga på back- och frontend, digitala kundupplevelser och modern webb/app-arkitektur. Men vi har innan 2020 inte skapat speciellt många regelrätta e-handelslösningar, utan fokuserat på att leverera digitala upplevelser inom andra branscher. 

Men, som e-handlare idag är det grundläggande med en digital upplevelse som håller högsta nivå. Därför dockar detta samman med Rebel and Bird på ett bra sätt då det är vår absoluta spets, att skapa digitala upplevelser av högsta klass.  Vi vet också att den största konverteringsoptimeringen sker genom att avsevärt öka prestandan på en sida. Rebel and Bird är sedan länge kända för att, med hjälp av vår arkitektur, bygga snabba digitala lösningar. Och vi ser att det ger utdelning för våra kunder som arbetar med e-handel. 

Vad händer hos Rebel and Bird under hösten?

- Våra kunder har dragit igång igen i full fart så vårt uppdrag är äntligen tillbaka i det normala parallellt med att vi har fått fart på e-handeln. 

Vi är glada att vår affär är tillbaka i ett normalläge. Nu är det fokus på att växa både med kunder och medarbetare och fortsätta att leverera digitala upplevelser som skapar engagemang, lojalitet och tillväxt. 

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Förutom att det är fantastiskt att få vara ledare för ett bolag med så många kompetenta och inspirerande medarbetare älskar jag utmaningar. Vi som byrå är väldigt konkurrensutsatta eftersom vi är långt ifrån ensamma i denna bransch. För att lyckas måste vi hela tiden vara längst fram och vara unika i en bransch med många aktörer. En utmaning som är svår, men rolig att dagligen ta sig an. 

En annan utmaning är att hitta och behålla medarbetare. De som arbetar inom denna bransch har oändligt med möjligheter. Det är arbetstagarnas marknad. Och samma sak gäller kundsidan som har ett oändligt utbud av leverantörer. Men det är en rolig utmaning att hela tiden utveckla och vårda bolagets erbjudande både för anställda, potentiella nya medarbetare och kunder och låta dem ta del av Rebel and Bird och det som är vi. Det är det som får mig att hoppa ur sängen på morgonen!